Борисов за снайперистите: Заплахата идва заради войната в Украйна

Кристина Минчева 26 юни 2024 в 10:46 5566 11

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов е информиран за "сериозна заплаха (срещу него, б.ред.) от една от най-влиятелните служби в света". Според него това е знак, че заплахата е заради войната в Украйна. Той заяви, че не е говорил с ДАНС и МВР, но се надява, че те са взели мерки. 

Коментарът му в парламента бе заради информацията, че е пазен от снайперисти.

"Заплахата е заради Украйна, аз така го оценявам, затова една от най-влиятелните служби дава сигнал. Няма от къде другаде да дойде заплахата. И тази служба, която ни информира, вече ми говори, че трябва да бъдем внимателни. Няма да променим курса си (спрямо войната в Украйна-б.р.), но ще внимаваме", коментира лидерът на ГЕРБ в кулоарите на парламента.

По време на консултациите при президента Атанас Атанасов от ПП-ДБ заговори за снимки на снайперисти по оградата на двора на Бойко Борисов и попита президента дали тези мерки са взети от комисия, в която двама от ръководителите са назначени от него. 

По-късно бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че "има реална заплаха за живота на Борисов, щом го пазят снайперисти".

Борисов заяви, че бил притеснен от медийни публикации, в които се посочва, че заплахата за живота му идва от Делян Пеевски. 

"Притесни ме това, че вчера в две медии излезе, че заплахата идва от Пеевски. Всичко бях чувал за Пеевски, но това ми дойде в повече и ме притесни. След като се разделихме в парламента, всеки си отиде при партията, при избирателите и нито сме се чували, нито сме се виждали. Освен това ГЕРБ и ДПС са коренно различни партии и клишето да ни опаковат в едно просто няма да го видите", каза лидерът на ГЕРБ-СДС.

Той заяви, че партията му има най-много сходства с ПП-ДБ, по други теми имат сходства с "Възраждане". 

По отношение на съставянето на правителство, Борисов заяви, че ще предложи правителство на отговорността и то ще бъде на малцинството. Лидерът на ГЕРБ беше ясен, че не иска други депутати, въпреки че не му достигат шест. 

"ГЕРБ ще представи правителство на малцинството. Това правителство ще бъде изцяло на ГЕРБ, това искат нашите избиратели. По никакъв начин не желая никой от другите партии, защото знам какво ще кажете, че някой ги е напазарувал. Аз никога не съм участвал в такива разговори. Това е лъжа- никой от ГЕРБ не е говорил с другите партии", категоричен бе Борисов.

Той отново повтори, че всички се готвят за избори, защото "няма от къде да дойдат тези шест човека". Според него, ако се направи правителство с 68 депутати, "то ще бъде непрекъснато изнудване".

Лидерът на първата политическа сила коментира и появата на Брендо с думите, че "е хубаво, че той е жив и сам ще каже как е дошъл в България".

Преди два дни обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се е предаде доброволно на полицията. Банев се е яви с адвокат пред Софийския затвор. Той има издадени присъди в България, Румъния и Италия. Брендо поиска да излежи присъдите си в български затвор.

Борисов коментира и думите на новия македонски премиер Християн Мицкоски, който, при встъпването си в длъжност, заяви, че българите няма да бъдат вписани в македонската конституция. 

"Ако има правителство, ще проведем разговори с Мицкоски. Трябва да се смирят и да бъдат отговорни", каза Борисов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1246

    11

    БотоксПутю

    26.06 2024 в 14:03

    Олеле майко! Сега пък Путин го поръчал?

    1005

    10

    Зла свекърва

    26.06 2024 в 12:58

    Борисов кога ще осъзнае, че срокът му за годност вече е изтекъл.

    Може ли такъв абсурд - начело на държавата да имаме човек, който се притеснява да не бъде очистен от сръбски мафиот? Та нали това компрометира независимата външна и вътрешна политика на България?

    14369

    9

    случайно прочетох

    26.06 2024 в 12:15

    Все ми е тая, от кого го пазят. Важното е да не се престарават и да не си вършат съвестно работата, както той не си я вършеше 15 години!
    Тони Филипов д-р, пишеше "Седим си на брега на Перловската река и чакаме да се сбъдне китайското пророчество. Ако стоиш достатъчно дълго на брега на една река, неминуемо край теб ще мине трупът на твоя враг."

    Та и аз чакам....

    7625

    8

    Trabajo

    26.06 2024 в 11:43

    "заради Украина", значи.
    аха.
    сигурно пазят главния патокостроител, да не му хвърлят още пачки благодарните московци, сърби и унгарци.

    но също е много хубаво. как ама хич няма нищо общо с Пеевски и ДПС.

    1010

    7

    ПР

    26.06 2024 в 11:36

    Лъже,както диша!
    Каква Украйна,какви пет рубли,бе Баце....В толкова игри си се оплел,че едва ли и ти знаеш,от къде може да дойде куршума с кухия връх.Охраната е правилна-да опазим туй нацонално съкровище с цената на всичко!

    11978

    6

    edin slep

    26.06 2024 в 11:29

    Ха, да бе - руснаците искат да го трепят, най-верното си куче щели да затрият. И обратното - украинците трябва да са откачени, че да се закачат с политик в ЕС, за "турски поток".

    Виж, някой призрак от ранните мутренски години може да иска да го свитне, на това по-вярвам. Или Баце го гони параноята?

    145

    5

    Джендо Джедев

    26.06 2024 в 11:10

    Боце какво иска да каже, че, понеже е голям евроатлантик и помага ежесекундно на Украйна, рашетата искат да го свитнат ли? Според мен наистина заплахата идва от запад - Йоца излезе от затвора и има стари сметки за разчистване с наш Тиквун... ;)

    11524

    4

    Танас

    26.06 2024 в 10:56

    Б Х, толкова ли можа да измислиш? Под достойнството си за украинците, че да се занимават с теб. А има други достойни българи, които отмиват срама от собствената ти сервилност. Виж, тоя с каракачанката е малоумен и може да реши да ти прати чистач...

    Украинците най-много да ти пратят Брендо и да изпукат пуканки, ама едва ли са толкова закачливи....

    -1845

    3

    ob1

    26.06 2024 в 10:54

    Само дето всъщност заплахата идва от западна посока, че даже и име си има - Сретен. Добре ли е, тикво?

    628

    2

    user4eto

    26.06 2024 в 10:51

    Въх...

    Добре де, тя войната всички нас плаши, защо и ние да нямаме снайперисти за охрана?
    Аз направо искам един Пейтриът на двора.