Филиз Хюсменова вече не е депутат, Стоян Михалев зае мястото на Христо Иванов

ДПС избра Байрам Байрам за зам.-председател на парламентарната си група

Ружа Райчева 26 юни 2024 в 09:29 1157 2

Филиз Хюсменова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Филиз Хюсменова

Стоян Михалев положи клетва като депутат от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България". Народното събрание гласува и прекратяването на депутатските пълномощия на Филиз Хюсменова от ДПС. 

Стоян Михалев влиза в парламента от 24 МИР София на мястото на подалия оставка лидер на "Да, България" Христо Иванов, който напусна и Народното събрание.

Пълномощията на Хюсменова като народен представител бяха прекратени почти единодушно - с изключение на един депутат от ПП-ДБ, който се въздържа от гласуването.

За зам.-председател на групата на ДПС в парламента на вътрешно заседание днес е бил избран Байрам Байрам, съобщи в пленарната зала председателят на парламента Рая Назарян. 

Тя даде 10-минутна почивка на депутатите, докато дойде шефът на ДАНС Пламен Тончев, който трябва да бъде изслушан за постъпили жалби в ДАНС срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и срещу екипа на фондация „Даная“ във връзка с отложеното им инвестиционно намерение за създаване на многопрофилна болница „Мама и аз“. 

Филиз Хюсменова е била народен представител е в 40-ото НС, 49-ото НС, когато беше избрана за зам.-председател на парламента. От 2003 г. Хюсменова е член на Централния съвет на ДПС, а от 2006 г. – член на Централното оперативно бюро на Движението. Заместник - председател на ДПС в периода 2010-2020 г.

От 2003 до 2005 г. Филиз Хюсменова е министър без портфейл в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Тя е евродепутат от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент в периода 2007-2019, като през 2016 г. е избрана за евродепутат на годината. В периода 2014-2019 Филиз Хюсменова е заместник - председател на групата на АЛДЕ в Европейския парламент. 

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през април 2021 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1017

    2

    IvoIvo

    26.06 2024 в 10:52

    Не мога да схвана защо го лансират този Стоян Михалев...

    585

    1

    Stoyancho

    26.06 2024 в 10:43

    Много важно, нщо няма да направят