Сестрата на Чарлз III е в болница (допълнена)

OFFNews 24 юни 2024 в 15:14 7728 1

Принцеса Ан

Снимка АП

Принцеса Ан пое част от работата на брат си.

Сестрата на британския крал Чарлз III - принцеса Ан, е в болница.

От Бъкингамския дворец заявиха, че тя е претърпяла инцидент в официалната си резиденция "Гаткоум парк" вчера вечерта.

"Нейно кралско височество остава в болница в Бристол до пълното си възстановяване. Тя има леки наранявания и мозъчно сътресение", съобщиха от Бъкингамския дворец, цитирани от Асошиейтед прес.

Крал Чарлз III е бил информиран и цялата кралска фамилия ѝ изпраща най-добри пожелания за бързо възстановяване, допълват информацията от кралската пресслужба.

Повече подробности за инцидента не се съобщават. 

Принцеса Ан е един от най-трудолюбивите членове на кралското семейство. Тя пое повече задължения след диагностицирането на Чарлз, който страда от рак.

73-годишната принцеса е била част от британския отбор на Олимпийските игри в Монреал през 1976 г., като става първият член на кралското семейство, който участва в спортно състезание на толкова високо ниво.

Сегашната контузия може да доведе до промени в графика на принцесата. Очакваше се тя да започне посещение в Канада по-късно тази седмица.

Канадската преса пише, че се очаква височайшата особа да присъства на церемония във военния мемориал на Нюфаундленд в чест на съюзническия десант в Нормандия (Денят Д).

Принцеса Ан е второто дете и единствената дъщеря на покойната кралица Елизабет II и принц Филип. При раждането си тя е трета в линията за наследяване на трона, но вече е 16-та. През юни 1987 г. тя получава титлата "принцеса", която традиционно се дава пожизнено на най-голямата дъщеря на управляващ монарх.

Принцеса Ан е била омъжена два пъти. От първия си съпруг - капитан Марк Филипс, тя има две деца - Питър и Зара. Вторият ѝ брак е с вицеадмирал Тимъти Лоурънс.

Тя е действащ представител на кралското семейство: провежда срещи, присъства на церемонии и осигурява патронаж.

Принцеса Ан се занимава активно с благотворителност и от 1970 г. е президент на благотворителната организация "Спасете децата", посочва Би Би Си.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    200

    1

    демотиватор

    24.06 2024 в 16:51

    Дано се оправи бързо принцеса Ан!
    Прочее, помня я и като отлична ездачка (традиции...) навремето, май имаше даже златен медал на Европейско първенство!
     
    X

    Онлайн банкиране без такси? Вече е възможно