Младенов не иска да отговори свързан ли е баща му с ДС

Последна промяна на 08 октомври 2012 в 20:44 2482 6

Николай Младенов. Снимка: БГНЕС
Николай Младенов. Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Николай Младенов отказа да отговори дали неговият баща е работил за Държавна сигурност.

Още от 2010 г. в интернет се появиха непотвърдени информации, че бащата на Николай Младенов е бил радист към Първо главно управление на ДС.

В понеделник в интервю пред bTV министърът на външните работи категорично заяви: „Не искам да влизам в тази тема, защото е изключително неприятно, когато за един човек – който и да е той – се опитват да съдят за действията му на базата на неговите роднини“.

Не ви ли е малко неудобно да ми задавате такива въпроси? Аз не ви питам за родителите ви и ви моля да не бъдете част от тази комунистическа конспирация, която иска да обясни дейността на едни хора с техните роднини и с техните родители. Не намесвайте баща ми, не намесвайте родителите ми и семейството ми, защото ставате част от една много мръсна кампания, заяви видимо развълнуван Младенов.

Външният ни министър е един от най-ревностните защитници на тезата, че „България не може да бъде представлявана от хора, които са свързани с ДС“.

Миналата година Младенов обяви, че представителите на България, чиито връзки с Държавна сигурност бяха обявени от Комисията по досиетата, ще бъдат отзовани и върнати в страната.

Двадесет години след падането на Берлинската стена не можем да си позволим тази тема да хвърля сянка върху българската нация, категоричен е Младенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.10 2012 в 13:56

Министърът тук дава най-малко лошият и най-малко слабият отговор. По-силен няма. Просто е уязвим към този въпрос и няма какво да направи.

Не можеш да кажеш "аз не съм баща ми", каквито и топки да имаш - ти си наполовина баща си, а и Павлик Морозов не е най-положителният герой. Не можеш и да упрекнеш баща си за нещо, което е било правилно и морално за времето си, колкото и некоректно политически да звучи днес. Колко е достойно да си част от система, в която политкоректността е по-важна от истината, е друг въпрос, но не в темата.

Дедо ви поп също не би коментирал цялото житие на баща си. Това е, защото на родителя се дължи уважение във всички случаи. Даже и в случаите, когато трудно се намира обективна причина за уважението.

09.10 2012 в 05:24

БИЛ Е ОТ Д.С. ,НО Е БИЛ ТОТАЛНО НЕГРАМОТЕ СЕЛЯК.КАК СЕ Е ИЗДИГНАЛ -ПОЗНАЙТЕ...,,.

09.10 2012 в 01:12

Колко слаб и гузен отговор...
А колко просто е да каже: Да, бил е в ДС, но аз не съм баща ми и не съм зависим от неговото минало.
Ама трябва да имаш топки, за да отговориш така.

09.10 2012 в 00:39

ОТВРАТИТЕЛЕН ЧОВЕК Е НОЯ ПЕ....Л.ПРОТИВЕН И АРОГАНТЕН.ЛИЗАЧ НА НАДКА ГОДИНИ НАРЕД,СЕГА СЕ НАМЪРДА В СЛЕДВАЩА ПАРТИЯ.КАКВО ДА ОТГОВОРИ СЕЛСКОТО ПЛАШИЛО?ЧЕ БАЩА МУ НЕ Е БИЛ ОТ НАЙ-УМНИТЕ?

08.10 2012 в 23:02

Хахахаха..... Нормално е синът на радист да е комплексиран и да иска да маха хора от по-горни нива...... Също така и синът на шофьор..... Докараха ни дотам комунистте, че си пуснаха резервната скамейка, само и само да ни доразсипят!
Мамка му на тоя ден, в който реших да остана!

08.10 2012 в 21:32

Младенов е рядко слаб и зависим политик ,но Бойко няма думата по неговото отстраняване