Вижте пламенната реч на Кирил Петков от трибуната: Не е молба - в политиката, както и в живота, най-важното нещо е да си спазваш думата (видео)

Най-важното нещо – всяко свое действие да е продиктувано не от страх, не от алчност, а от чувство за дълг

OFFNews 26 март 2024 в 21:24 12671 14

КП

Снимка БГНЕС

КП

От трибуната на НС Кирил Петков произнесе реч, която беше освирквана и аплодирана бурно.

"Ще бъде най-голямата грешка, ако видите като молба това, което чухте от генерал Атанасов.

Вие не разбирате ли, хора, че в политиката, както и в живота, най-важното нещо е да си спазваш думата. Най-важното нещо – всяко свое действие да е продиктувано не от страх, не от алчност, а от чувство за дълг", каза Петков.

"Има нещо много просто сложено на масата – едно споразумение, в което се изисква реформа на правосъдната система, но не на хартия, не с хиляди реплики, а реално.

Реално – през един прозрачен процес, през който целият български народ да бъде свидетел, че България може да има правосъдна система, която да отговаря само на обществения интерес," почти викаше Петков, защото залата беше много шумна и реагираше бурно.

"Всички българи научиха, че от регулаторите зависи дали ще има монополи по магазините, каква ще е цената на тока. Всичко това е включено в това споразумение и в него няма разделяне, делене, взимане, а има прозрачен процес, през който всички български граждани да могат да видят как се избират тези хора (бурно недоволство). Не да бъдат майки и бащи на депутати, а да са чисти хора, които ще защитават обществения интерес. В това споразумение, дами и господа, я има и темата за службите.

30 години тези служби работят за нещо друго, но не и за сигурността на българските граждани," продължи Петков след аплодисменти.

"Вие ги хвалите, онези казват, че са били добри – какво постигнахме? Всеки шпионин, който е хванат на българска земя, е по сигнал на нечия друга служба. Освен в интриги, освен във фалшификации, освен в предизборни доклади, с които да „скъсат“ 500 хил. гласа на българския народ, и всякакви други интриги, те да не би да са постигнали много?!

Хора, ако тези 3 институции не бъдат поправени - независимо дали вие ще се изказвате още 200 пъти, или вие ще взимате думата 58 пъти (вие сте от 30 години в тая игра) - не сме постигнали това, което трябва за една нормална европейска държава.

И знаете ли откъде започва всичко – от чувството за отговорност, за спазена дума! Преди 9 месеца ние дадохме ясна дума, не за 9-месечно управление, а за 18 месеца управление с единствена промяна – ротация на премиерите. Колкото и да не искате да си спомняте за това споразумение, то беше направено. Като не ви е харесало - да не сте го правили! Като сте го направили, трябва да си спазвате думата (аплодисменти).

Каква е разликата между предложението на 17 март, което беше отправено от Мария Габриел, само за ротация на премиерите, и това, което се случи сега, от премиера Денков, което предложихме ние? Реално споразумение.

Имаме ли воля в тази зала да направим реална стъпка напред за България или ще продължаваме да гледаме цирковете на ИТН? Ще продължаваме да гледаме националните предателски изказвания на Възраждане? Ще продължаваме ли да си спомняме как 30 г. нищо не сме направили тука за тази държава? Или ще си запретнем ръкавите и ще кажем:

България може повече! България заслужава повече! Ще направим всичко възможно от чувството за дълг.

А не от чувството за страх! А не от чувството за алчност! А на предателите в края на залата – въобще няма да коментирам думите. Благодаря ви!"

Петков беше изпратен с аплодисменти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

14

craghack

27.03 2024 в 15:02

Кирчо, сори майна! Ако си беше удържал на думата, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да правиш пак щях да гласувам за ПП/ДБ. Не само, че не направи това, но се показахте и като последни аматьори и абдали. Накрая видяхте, че коня отива у ряката и решихте да се правите на принципни, та белким излъжете отново демократичния избирател да пусне глас за вас. Поне мен, а и всички около мен, не можете да излъжете отново.

1000

13

Зла свекърва

27.03 2024 в 13:42

Както се очертава пак ще гласувам за ППДБ.
Все пак, да сме честни към тях, никога не са имали достатъчно подкрепа на изборите, за да се види как биха действали самостоятелно, без БСП да им бламира предложения от тях министър на отбраната, без келешите от ИТН да се въртят като фурнаджийски лопати. После беше необходимостта да се сработят с нечистоплътните мутри от ГЕРБ и да преговарят и с ДПС, за да се постигнат нужните промени в правосъдието и конституцията.
Пак цяло чудо е, че предвид образованието и бизнеса им, не са ни теглили една ...... и да си гледат бизнеса и кариерата, докато у нас продължава ОПГ ГЕРБ начело с Бойко Борисов и напъните на протежето на Решетников да саботира прозападния курс на България.

В икономически план са ми твърде леви, но пък има възможност за баланс от дясно от страна на депутати като Мартин Димитров и Ивайло Мирчев.

Мисля, че е добре прозападните хора у нас да им дадат този път повече подкрепа.

135

12

Far Rider

27.03 2024 в 10:31

Борбата за парите, за министерствата с голям капиталов ресурс е жестока! Борбата, както казват, е епична! Всички станаха по католици от папата. Разбирай: по-евро-атлантици! До тук нищо нито европейско, нито атлантическо! Борбата всъщнсот е за ЕВРОТО! Кой ще го усвои е главния въпрос! Някои пишат, че това правителство поставило Задунайская губерния на правилната политическа линия. И как стана това чудо, че нещо не се вижда резултат? Тези личности са останали в развитието си на етапа на 9 годишните когато всички други са ти виновни! Направиха едни недообмислени промени в Конституцията и сега тепърва ще им сърбаме попарата. И най-жалкото ще бъде, ако (недай Боже!) Късо-п.ишкиния успее с третия мандат.

1935

11

Муню

27.03 2024 в 09:22

BLS
"9 месеца: постави ясно страната на евроатлантическата орбита, извърши конституционни реформи, скъса решително с енергийната зависимост от Русия във всички направления – газ, петрол, ядрено гориво, придвижи я до прага на Шенген и еврозоната"

12021

10

bls

27.03 2024 в 08:55

dolivo я кажи какво успяха да направят, че ми се губи.. всипко което успяха да направят е ала бала (Да ползвам техния израз). Поредните псевдо спасители които искат да махнат едните за да сложат свои хора - на тоя брат му, на оня жена му... И Стою някъде там..

22548

9

dolivo

27.03 2024 в 08:38

брей как скокнаха разбирачите

я кажете, как ще постигнете нещо в завардена България? Нямате идея? Всички до стената и разстрел? Или пък чакане мафиота да умре, а децата му еманципирани да прегърнат правилния морал?

Погледнете резултатите. С мъка и саботаж на всеки метър, успяха за 9 месеца да направят толкова колкото за 10 години не може да се направи.

А най-добрия атестат е, че точно най-омразните личности най-силно лаят срещу тях. Лакмус за това, за кой трябва да гласуваш.

4038

8

Moirae

27.03 2024 в 08:22

В България да правиш политика в интерес на обществото е мъчение. Това са ежедневни сблъсъци с безочие, алчност, зависимост, посредственост. Как няма да се промени изражението на човек, който вижда, че пак губим маса време заради такива хора. А на Борисов му притъмнява само когато е застрашен в лично качество.

100

7

Балканец

27.03 2024 в 08:12

Този клоун освен че затри цялата си политическа кариера, всъщност успя да затрие енергията на едно цяло поколение млади българи. Това не трябваше да става, но ппдб го постигнаха само за няколко месеца.

Кире, кое е мъжко и кое не, ти не можеш да казваш.
Всъщност, ако знаеш колко малко хора са останали и ти вярват, най-вероятно няма да говориш изобщо (да се чете “няма келепир”).

Моята най-светла прогноза е да бъдете “вкарани” в следващото НС, да ви дооцапат шиша и тиквата, след което да ви осъдят по линия на корупцията.
Идея си нямате колко голяма нужда имат господарите ви.

Тази кражба на обществената енергия и очаквания ще си я “излежите”, бъдете сигурни.

12021

6

bls

27.03 2024 в 07:40

Пълен абдал. Не ми обяснявайте какво говори от трибуната. Искам да чуя какво говори като си мисли че няма да го чуе цяла България. Откакто сложиха оная бухта Стою за шеф на правна - тогава аз от чувство за дълг си дадох дума пе глас за тия аз повече няма да пусна. Да си спазиш думата...Ами нали ти даде дума никога да ме правиш кабинет с герберята - има те в национален ефир как се кълнеш в това, а ся им приставаш като селска мома на ерген....долни лъжци сте мекеренца

-1600

5

Люгер Химарс

26.03 2024 в 22:52

документиран лъжец да говори за дадена дума?
ами записите, които го осветлиха за какъв лъжльо става дума?
що за чалга е тоя човек?
 
X

Да помогнем на украинските деца!