Над 80% ефективност на ваксината си срещу COVID-19 прогнозират от Valneva

Клиничните изпитвания на инактивираната ваксина навлязоха в трета фаза

OFFNews 24 август 2021 в 12:01 1079 0

Президентът на френска биотехнологична компания Valneva Франк Гримо заяви във вторник, че вярва, че разработената от компанията ваксина срещу COVID-19 може да се окаже ефикасна с над 80% по време на късните етапи на нейните изпитвания.

"На базата на изпитвания от Фази 1 и 2, се надяваме да имаме ваксина, която разполага с ефективност от повече от 80%. Тази ефективност на нашата ваксина срещу COVID-19 ще трябва да бъде демонстрирана при изследванията във "Фаза 3", каза Гримо пред френския бизнес новинарски канал BFM Business, цитиран от БНР.

По-рано тази година от компанията Valneva заявиха, че ваксината е показала ефективност от над 90% в проучване на ранен етап.

Ваксината, наречена VLA2001, не причинява "никакви тежки нежелани реакции", съобщиха през април от Valneva, визирайки резултати от първа фаза на проучването.

"Изключително сме доволни от тези резултати, които ни довеждат крачка по-близо до предоставянето на инактивирана ваксина, за да помогнем на глобалната борба срещу Covid-19. Светът се нуждае от множество ваксини, както и от бустерни възможности. Като се имат предвид потенциалните предимства, често свързани с цялостно инактивирани вирусни ваксини, ние вярваме, че VLA2001 ще има важна роля", заяви главният изпълнителен директор на Valneva Томас Лингелбах.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II