Какъв да бъде парфюмът през студените месеци

OFFNews 19 октомври 2019 в 09:33 2038 0

Есента е тук! С малко съжаление и носталгия казахме довиждане на лятото, но с пълни сили посрещаме свежестта на новия сезон. Топли, меки дрешки, отпочинали и заредени с нови сили се настройваме на малко по-лежерен режим. 

Чакаме с нетърпение да заредим гардероба с последните модни тенденции. Подхранваме изтощените от слънцето кожа и коса, но как стои въпросът с любимите парфюми?

Трябва ни промяна. Неизбежно се налага да се съобразим със смяната на сезоните. Това само по себе си е нещо хубаво. Разнообразието е движещата сила в живота. Дори и да го правим при нужда, резултатите ни вдъхновяват за още. 

Силни аромати

Ако през горещите месеци сте залагали на леки, въздушни и ефирни аромати, студеното време изисква по-задълбочено отношение. Нежният парфюм ще се изгуби и няма да остави желаната следа след себе си. Наложително е да изберете по-дълбоки и наситени аромати, които да ви отличат в тълпата. Повлияни от вашето настроение, те ще отразят индивидуалността на човека, който ги използва. 

Впечатляващ състав

Заложете на аромати, съдържащи в себе си някои от следните емблематични нотки, които ще активират и стоплят сетивата ви през студените дни. Основните акорди на ароматите са най – силната им част. Тях ги усещаме особено отчетливо през зимата. Няма да сбъркате ако заложите на дървесна основа, шоколадови или мускусни нотки, пачули и други силни ароматични подправки.

Незабавно ще усетите затоплящо чувство, ако във вашия парфюм се съдържат някои от изкусителните съставки, като джинджифил, канела, смърч или ванилия. Това не означава да ухаете на коледна бисквитка. Основните аромати могат да включват в себе си някоя от горепосочените подправки, но те са смесени с много други и само най – чувствителните носове могат да ги отделят от цялостната композиция. Все пак те ще оставят следа след себе си, създавайки нужната нагласа и настроение. Пикантните аромати през зимата гарантирано ще повишат настроението ви.

Индивидуалност

Важно е да следвате тенденциите, съобразявайки с тях избора си. Но все пак основното, което трябва да ви води, е вашият вкус и индивидуалност. Ароматът трябва да ви подхожда, да ви харесва и да се чувствате добре с него. Ако всеки път, когато го помиришете сте връхлетени от положителни емоции и приповдигнати чувства на задоволство, значи сте уцелили в десетката.

Въпреки това не залагайте на тоалетните води. Парфюмът е много добро решение. В студа ще запазите много дълго неговите дълготрайни нотки. Ако искате да го усещате през целия ден, напръскайте шала или ръкавиците си. Така ще удължите аромата му.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови