Григор Димитров: В страхотна форма съм, една от най-добрите в кариерата

OFFNews Последна промяна на 11 януари 2017 в 20:25 3744 0

Григор Димитров вече е 15-и в мъжкия тенис след титлата си в Бризбейн. И гледа по-уверено към участието си в първия турнир от Големия шлем за годината Australian Open. Хасковлията сподели очакванията си.

"Сега съм в страхотна форма, една от най-добрите в кариерата ми. Само трябва да поддържам тази линия и да се влагам максимално и да следя да правя правилните неща на ежедневна база.

"имам кураж и увереност, че заслужавам мястото си, но все още има дълъг път пред мен. Още съм далеч от Топ 10, точките ми са малко, но ако продължавам по същия начин, бъда здрав и правя правилните неща, всичко ще бъде наред", сподели Гришо.

Той няма какво повече да променя в играта на корта, а само да подобрява дребните детайли. "Наистина, не мисля, че трябва да променям нещо голямо в играта си, за да спечеля голям турнир. Постоянен съм в тренировките си, в ежедневната си рутина, както и в цялостното си поведение на и извън корта."

"Това ми помага много в играта, само трябва да съм здраво стъпил на земята и да се фокусирам върху това, което е пред мен и върху целите си. Това е нещото, върху което ще се концентрирам за представянето си", сподели Гришо, след което говори за трофея в Австралия.

"Не бях печелил титла от повече от година и затова този трофей от Бризбейн е специален за мен. Но пък от друга страна чувствам, че работих достатъчно за него, преодолях всички пречки и насъбралото се през последните месеци. Затова беше една страхотна награда за мен", заяви Димитров.

"Аз съм много тежък в оценките към себе си и затова искам да благодаря на семейството си и на екипа си, защото всеки път, когато не се чувствам 100% готов, винаги има някой от тях, който да ми каже истината в очите и да ми прати положителна енергия", продължи Гришо.

"Всеки мач, в който стигна до победата, вдига самочувствието и увереността ми. Сега пак съм на радара на играчите и те искат да ме победят. Това не трябва да го забравям никога, но аз съм достатъчно уверен в себе си и съм готов да играя във формат 3 от 5 сета и да дам всичко най-добро от себе си", сподели още българската звезда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови