Двубоят на тенис майките: Цвети отрази три мачбола, но отстъпи на Серина

Спортист №1 на България беше подкрепяна от гласовита българска агитка в Австралия

OFFNews 03 февруари 2021 в 11:43 3178 0

Спортист №1 на България Цветана Пиронкова отпадна на осминафиналите на WTA500 тенис турнира „Яра Вали“ в Мелбърн.

На „Маргарет Корт Арина“ в двубой между майки тя отстъпи на петата поставена Серина Уилямс от САЩ с 1:6, 4:6 след 74 минути игра и записа първа загуба за годината в шестия си мач. Пиронкова беше подкрепяна от гласовита българска агитка от трибуните, а в ложата ѝ в ролята на треньор беше нейният брат Енчо.

Първата част премина изцяло под диктовката на американката и приключи за 27 минути. Тя нямаше проблеми с началния удар на Пиронкова и направи три пробива, като печелеше с лекота и своите сервис геймове. 33-годишната пловдивчанка успя да вземе само подаването си за 1:2.

Във втория сет Цвети намали грешките, оправи сервиса си и се опита да кара 39-годишната Уилямс да се движи повече по корта. Българката измъкна подаването си за 1:1 от 0:30. В четвъртия гейм Пиронкова спаси точка за пробив преди да спечели сервис гейма. В осмата игра тя постигна първия си ас и после взе подаването си за 4:4. В десетия гейм Серина стигна до два мачбола, но Цвети ги отрази с хладнокръвна и точна игра. След това българката отрази и трети с чудесен сервис При четвъртия обаче американката успя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови