Запечатаха 660 тона гориво, проверяват бензиностанции и бази

OFFNews Последна промяна на 26 август 2015 в 14:57 5002 14

Специализирана операция по бензиностанции и петролни бази тече в страната, прокуратурата съвместно с МВР, ДАНС, Агенция „Митници“ и НАП проверяват търговски обекти, занимаващи се с разпространение на горива.

Проверяват се количеството и качеството на продаваното гориво и фискалното отчитане, съобщиха от държавното обвинение. 

Установено е и наличието на незаконна мобилна бензиностанция в микробус. Капацитетът й е за 3 тона гориво и е оборудвана с всички необходими приспособления. Бензиностанцията е функционирала нелегално, без да са платени данъци и акциз.

По линия на качеството на горивата са проверени 24 обекта, от които 4 бази и 20 бензиностанции. Иззети са 15 проби за бензин и 20 проби за дизел.

По линия на метрологичния контрол са проверени 27 обекта, от които 3 бази и 27 бензиностанции. Установени са общо 12 нарушения на бензиностанции, които се изразяват в несъответствие на нивомерните системи.

Най-честите нарушения до момента са наличие на касови разлики, липса на декларации за съответствие на горивото, деклариране на части от наличното гориво, а не цялото му количество, смесване на партиди.

Досега са запечатани 660 тона гориво.

Данните са неокончателни. Проверките продължават и към момента, уточняват от прокуратурата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.08 2015 в 07:08

sdg,

Ненормалнико, хората МАСОВО протестират срещу ЦЕНАТА на дизела и бензина. ЦЕНАТА, малоумнико - това дето го пише на колонките. Не виждам някой да е изпищял, че е сипал 20 литра, а са му отчели 28. Вземи се осведоми каква им болката на хората, стига си се мятал по амбразурата да защитаваш Вальо-Нафкята! Аман от Киряк-Стефчофци вече!

27.08 2015 в 07:05

Издумкан,

Ама верно ли от петрол се правели нафтата и бензина? Хм, не знаех, благодаря, че ме светна! :D

Между петрола, глупако залупен, и бензиностанцията, има рафинерия, която купува петрола по международни цени (които се срутиха от доста време насам) и ти го продава на цени, почти непроменени от времето, когато петролът беше два и повече пъти по-скъп. Та или не чаткаш къде е ключът от бараката, или се правиш адски успешно на изплющян с мотика номер осем. Смешник!

27.08 2015 в 00:18

Владко,нещастнико.Това имах предвид че поправят колонките преди да са минали проверяващи при тях.И значи че и те са ни мамили,не е само тези които са хванали.Но ти си някакво тъпо парче което се мисли за много компетентен по въпроса,което си мисли че само то гледа новини!

26.08 2015 в 22:00

Ми те нали от петрол го правят това гориво бе келеш! И нали точно тая църна чума, тоя вегетариански рак на панкреаса от драгалевци им го ПОДАРИ Нефтохима! Няма такава цена в цял свят за производствена мощност! НЯМА!
Какво ревеш сега?! И онзи тъпанар който защитаваш завоалирано, бенкянския идиот, прави ПЕРДЕ на кражбата!
Вместо да хакне акцизи средно ниво и да пълни бюджета. Какво си мислиш, че като надуе акзциза и тези ще надуят крайната цена ли? Тези 40-50 стотинки на литър сега остават в дебелия правешки търбух!
тъпак си владо, ПЛАТЕН гейзерски тъпак.

26.08 2015 в 20:13

Поднулев тъпако, никой не говори за цената на ПЕТРОЛА както си писал в малоумната си драсканица, а за цената на бензина и дизеловото гориво. Те още от рафинерията излизат на по-висока цена. Което е абсолютен повод за разравяне на тоя авгиев обор до основи, за да се види дали наистина са им прекалено високи производствените разходи или става дума за изкуствено завишени цени (най-вероятно). Щото е трудно човек да си представи, че в една Австрия, където петролът се кара от майната си и заплатите са в пъти по-високи (фонд "работна заплата" не е особено тежък в случая, ама все пак...) цената на горивата преди данъци и акцизи са по-ниски от на Лукойл, където петролът се кара от близо и евтино. А и ако са им прекалено високи производствените разходи, да се заставят да направят инвестиции и да ги намалят. Тяхна си работа как. Защото са монополисти в стратегически сектор и при това положение трябва държавен контрол. Ама... Боко цака карти с Вальо, та... чакай ти от умрял писмо!

26.08 2015 в 19:45Ма кой е казал на тъпак като теб че цената на петрола в България трябва да бъде по-ниска от други страни в Европа?

Имаш ли идея как се извършва ценообразуване,как се изчисляват разходи,обороти,какви договори са подписании т.н.
Въобще не искам да съм адвокат нито на Лукойл,нито на никого,но глупаци,които искат по политически причини нещо да им е по-евтино,накрая серат кръв.
То и заплатите тук са МНОГОКРАТНО по-ниски от европейските,но това не те притеснява.

Ти си просто една латерна,която повтаря едни и същи тъпотии от 25 години,и затова си заринат с лайнидо шията,без изгледи за измъкване.

26.08 2015 в 19:36

Само не разбрах къде са ДАМТН? Нали това е тяхна работа?

26.08 2015 в 19:12

sdg,

Или си неосведомен залупеняк, или си осведомен дебил. Хората още преди няколко дни писаха, че са открити нарушения при 0.8% от проверените хиляди колонки. Едни ги бяха хванали да удрят клиентите с по 100 мл на 20 л гориво. Голямо ощетяване, няма що! В същото време цените на горивата ПРЕДИ да се обложат с данък и акциз са сред най-високите в Европа. особено на дизела. Още ли не ти щрака нищо в кратуната? Или взе поне да проскърцва? Ако да - нАпни още малко, белким нещо заработи вътре!

26.08 2015 в 19:08

Сотка, тебе могат да те изклецат до сливиците, ама щом са руски товарищи даже ще си въртиш гъза! Но така или иначе едва ли имаш кола, де. И сигурно с пилешкия си мозък си мислиш, че цените на горивата не те засягат. :D

И на кокошките вече им стана ясно откъде идват завишените цени на горивата, само на идиоти като тебе дето са по-ниско и от кокошките не им се изясни тая работа. Смехория!

26.08 2015 в 17:44До 4:

За първите два дебила няма значение кой ги краде.Важно е на руснаците да им е зле,въпреки че лаборанта Костов се извинява вече заради лъжите си по техен адрес;)