Пострадала от депутат се отказа от обвиненията срещу него

OFFNews 12 юли 2016 в 09:36 2669 3

Пострадала от депутат се отказа от обвиненията срещу него

Депутатът от ГЕРБ Иван Миховски няма да бъде съден за блъсната от него пешеходка, след като пострадалата сама е поискала прекратяване на делото.

Народният представител беше обвинен от държавното обвинение за причинена средна телесна повреда по време на шофиране с несъобразена скорост и след употребата на алкохол. Случаят е от 2 октомври 2015 г. На кръстовище в Троян той отнесъл жената, която пресичала, без да намали скоростта. 

Миховски бил изпробван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел 0,48 промила. На депутата е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата, който той подписал без възражения.

През февруари главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Миховски, след което му беше повдигнато и обвинение. По закон обаче наказателната отговорност за подобно престъпление зависи от волята на пострадалия. "Изричното изявление на пострадалото лице за прекратяване на наказателното производство е абсолютно основание за преустановяване на наказателната репресия. Прокуратурата дължи прекратяване на досъдебното производство", посочват от държавното обвинение.

Пострадалата е подала писмено заявление в понеделник, с което прокуратурата е прекратила наказателното производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

3

Руслан

12.07 2016 в 23:10

Изкарала е някой лев жената, иначе само щяха да разкарват по съдилищата

12182

2

sawall

12.07 2016 в 11:49

Ако някой бъде хванат да кара след употреба на алкохол, това за мен е тежко престъпление, независимо от това дали има пострадали. Последствия трябва да има!
 
X

Да помогнем на украинските деца!