Гръцки студент получи условна присъда, блъснал момиче на спирка в Пловдив

OFFNews 15 юни 2015 в 12:50 3629 5

Две години условна присъда и четири години изпитателен срок получи гръцкият студент Христос Боскос, който блъсна 16-годишно момиче на автобусна спирка в Пловдив.

Районният съд постанови също да му бъде отнета шофьорската книжка за три години.

Условна присъда получи и Васил Калев – другият участник в катастрофата, която стана на моста на Герджика на 19 май 2014 г. Неговата присъда е за една година с три години изпитателен срок и две години лишаване от правото да управлява МПС.

Защитникът на Калев каза, че ще обжалва присъдата, а този на Боскос все още не знае, тъй като не се е консултирал с клиента си, който не се яви в съда. Присъдите на Пловдивския районен съд могат да бъдат обжалвани в двуседмичен срок на по-висока инстанция.

Според техническата експертиза по делото студентът е шофирал с 98 км/ч. Ако  Боскос се е движил с 50 км/ч е щял да удари лявозавиващия "Мерцедес", но не и в автобусната спирка, където помете 16-годишната ученичка.

Експертизата сочи още, че при навлизането в кръстовището на улиците ''Победа'' и ''Сава Муткуров'', където става сблъсъкът, “Мерцедес”-ът е намалил своята скорост, но в момента на удара с жълтия "Нисан" не е спрял напълно, както твърди защитата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови