Гръцки студент получи условна присъда, блъснал момиче на спирка в Пловдив

OFFNews Последна промяна на 15 юни 2015 в 12:50 2863 5

Две години условна присъда и четири години изпитателен срок получи гръцкият студент Христос Боскос, който блъсна 16-годишно момиче на автобусна спирка в Пловдив.

Районният съд постанови също да му бъде отнета шофьорската книжка за три години.

Условна присъда получи и Васил Калев – другият участник в катастрофата, която стана на моста на Герджика на 19 май 2014 г. Неговата присъда е за една година с три години изпитателен срок и две години лишаване от правото да управлява МПС.

Защитникът на Калев каза, че ще обжалва присъдата, а този на Боскос все още не знае, тъй като не се е консултирал с клиента си, който не се яви в съда. Присъдите на Пловдивския районен съд могат да бъдат обжалвани в двуседмичен срок на по-висока инстанция.

Според техническата експертиза по делото студентът е шофирал с 98 км/ч. Ако  Боскос се е движил с 50 км/ч е щял да удари лявозавиващия "Мерцедес", но не и в автобусната спирка, където помете 16-годишната ученичка.

Експертизата сочи още, че при навлизането в кръстовището на улиците ''Победа'' и ''Сава Муткуров'', където става сблъсъкът, “Мерцедес”-ът е намалил своята скорост, но в момента на удара с жълтия "Нисан" не е спрял напълно, както твърди защитата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2015 в 15:52

Пак цункахме гъза на чужденците...

15.06 2015 в 13:55

Имаше приказка из Пловдив, че тоя скоро след катастрофата си купил друго возило и се фукал из фейса, че никога не се е свързал със семейството на момичето да се извини и предложи помощ, че никога не го е посетил в болницата за едно 'здрасти' и малко компания в такъв гаден момент. Другият водач е постъпил по-човешки. Пловдивчани, накарайте гърчето да се чувства НЕЖЕЛАНО в града! Отказвайте да го обслужвате по магазини, не му сервирайте по ресторанти и кафенета, не говорете с него като съсед, колега, извикайте по едно силно 'УУУууу' като мине покрай вас.

15.06 2015 в 13:48

2.5.2. Няма да посочваме расовата, религиозната, етническата принадлежност, сексуалната ориентация, умственото или физическото състояние, ако тези факти нямат съществено значение за смисъла информацията.

(Етичен кодекс на българските медии)

Какво значение има, че е грък?

15.06 2015 в 13:17

Оня руснак Стависки, който, шофирайки пиян, утрепа един човек и прати във вегетативно състояние друг, получи също условна присъда. На фона на това условната присъда на тоя пич си е направо жестоко наказание!

15.06 2015 в 13:14

Не е получил условна присъда , а си е купил условна присъда. В така наречения български съд , присъдите се продават , не се дават. Затова такива като тоя , трябва да се съдят веднага на местопроишествието , с тояги и бухалки от съдията Линч.