ВСУ са ликвидирали 200 бойци на Москва при атака срещу бивша автогара в Луганска област

OFFNews 19 септември 2022 в 09:55 11273 4

Бившата автогара в Сватово

Снимка espreso.tv

Изравнената със земята автогара в Сватово е била използвана за хотел от ок. 200 руски бойци.

Руската армия е изгубила 200 бойци при украинска атака срещу бившата автогара в Сватово, на ок километра от Северодонецк в Луганска област, съобщи ръководителят на лоялният към Киев управител на Луганска област Сергей Хайдай. Атаката е проведена през нощта в събота срещу неделя.

„200 руски окупатори загинаха в сградата на бившата гара, която служеше на орките (руснаците, б. р.) за хотел.“ - обяви Хайдай в профилите си в социалните мрежи. Според украинския управител на областта руснаците умишлено изключват интернет или затрудняват работата на мобилните оператори на окупираните територии, за да не могат хората да предават информация за действията на руснаците на украинските военни.

Хайдай разказва също, че нашествениците са пуснали по улиците специални части, чиято цел е да издирват партизани, извършващи диверсии на окупираните територии. Въпреки информационните затруднения има данни, че руснаците продължават да се готвят за отбрана, окопават се на отделни позиции, а на места се оттеглят. Хадай допълва, че продължават и взривовете в складове за боеприпаси, което също може да затрудни бойната готовност на противника.

Докато на бойното поле нарастват загубите на руската армия, в бюлетините, които военната пропаганда разпространява в редиците на войската се пише за „поредните победи“ по време на т. н. от Москва Специална военна операция. Бойците не вярват на донесенията от руска страна, а все повече от тях търсят начин да се измъкнат от фронта, сочат коментари в руския сегмент на социалните мрежи. „Отказвам да участвам в специалната военна операция в Украйна поради липса на отпуск и морално изтощение.“ – с такива мотиви обясняват поведението си част от бойците в рапорти до своите командири, пишат рускоезичните „Вот так“ и „Белсат“. Информацията е от документи, придобити от украинската страна след превземането на руски команден пункт в Изюм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1555

4

ob1

19.09 2022 в 11:51

Троловете дали се усещат колко смешни са руZките източници на дезинформация?
Ордерчо, нека приемем тия писаници за истина. "От 70 мобилизирани граждани само 10 можеха да боравят с картечницата." Какво излиза - украинците не желаят да се бият, 1 от 7 може да стреля и въпреки това ви наритват задниците?
Същите тия сайтове дали не тръбяха преди 24.2 как не се подготвя нашествие на орки, а? Толкова за достоверността им. Изводите за капацитета на тия, дето им вярват ги оставям на вас.

2099

3

Mateevk

19.09 2022 в 11:07

По принцип на информация от руски източници капка вяра нямам, но едва ли някой се съмнява, че и украинците имат загуби и на тях не им се мре? И затова ще прогонят от земите си нашественика, заради когото досега са загубили живота си най-малко 100 хиляди човека и от двете страни.

-240

2

редовно четящ

19.09 2022 в 10:26

Значи нещата вървят добре.