„Стандарт енд Пуърс“: Украйна ще фалира, ако загуби още територии

ОFFNews 05 май 2014 в 12:13 11959 2

Сблъсъците в Одеса от 2 май.

Снимка censor.net.ua

Сблъсъците в Одеса от 2 май.

Възможно е Украйна да фалира, ако изгуби още територии. За това предупреди в събота ръководителят на международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ Джон Чеймбърс в казахстанската столица Астана, цитиран от агенция „Ройтерс“.

„Ако Украйна изгуби още от териториалната си цялост, няма да може да изплати досегашните си международни дългове“, каза Чеймбърс.

„Все още е рано да говорим за разделена Украйна“, добави той. Според него страната трябва да насочи вниманието си към другите си индустриални центрове, които са далеч от границата с Русия. 

„Очевидно е обаче, че по време на подобен период на политическа дестабилизация правителството не може да бъде в състояние да върши работата си като цяло“, посочи Чеймбърс.

Тази седмица Международният валутен фонд подписа споразумение за отпускане на помощ в размер на 17 милиарда щатски долара за възстановяване на сринатата украинска икономика. Финансовата институция също отправи предупреждение, че вероятно ще са нужни допълнителни парични мерки при евентуална загуба на територии по източната граница на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови