Олексий Резников: Пристигна третият брат от семейството на Дългата ръка - MLRS MARS II

Красимир Крумов 01 август 2022 в 16:15 8506 3

MARS II MLRS

Снимка Twitter / Oleksii Reznikov

MARS II e лицензирано копие на американските M270 MLRS с малки модификации

Украинската армия получи от Германия три реактивни системи за залпов огън MLRS MARS II. За това съобщи с емоционален туит министърът на отбраната в Киев Олексий Резников.

„Третият брат от семейството на Дългата ръка MLRS MARS II пристигна в Украйна. Благодаря на Германия и лично на моя колега министъра на отбраната Кристине Ламбрехт за тези системи. Нашата артилерия поздравява нашите германски партньори.“ – написа Резников.

MARS II e лицензирано копие на американските M270 MLRS с малки модификации. Предназначена е за поразяване на струпвания на живата сила и техника на противника, на артилерийски батареи, средства за ПВО, командни пунктове и комуникационни възли. Системата може да създава минни полета чрез миниране от разстояние.

„Обещаните MLRS MARS II и още три САУ Panzerhaubitze 2000s са доставени. Ние държим на думата си.“ – написа от своя страна Кристине Ламбрехт, цитирана от „Велт“. Германия изпрати от своя арсенал три реактивни системи за залпов огън и вече общо 10 САУ Panzerhaubitze 2000s. Ламрехт обяви и доставката на пет самоходни зенитни оръдия Gepard, като общо Киев ще получи 30 такива оръдия с обещаните 60 хиляди боеприпаса за тях.

Германия ще достави на Украйна и супер радара COBRA (Counter Battery Radar). Струващата 50 милиона евро система за артилерийско разузнаване позволява откриването на противниковите гаубици и минохвъргачки с калибър 80 милиметра. Радарът за артилерийско разузнаване открива балистичната траектория на вражеските снаряди и я използва за определяне на позицията на стрелящото оръдие, за да даде възможност за ефективен контраогън от страна на приятелската артилерия. За ефективността на системата говорят техническите данни – за две минути може да локализира 40 огневи позиции на противника. Радиолокационните системи COBRA в съчетание с Panzerhaubitze 2000s увеличава тяхната ефективност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

3

офф бее

01.08 2022 в 20:00

Сашшке, изключително си адекватна... Като в 3-та група на детската градина... Замисли се, за смисъла на поста си..ако можеш де...

-60

1

офф бее

01.08 2022 в 16:34

Чак тук се размириса на разчленени орки...

Що не си се приберат дома, да си се радват на семействата, да си целуват децата и да си гледат живота, ами са тръгнали да измират на млади години в Украйна... Кеф на джуджето да правят...