Картър призова Тръмп да се въздържа от военни действия. Президентът: Може да е скоро или съвсем не

OFFNews 12 април 2018 в 14:18 5012 9

Снимка Белия дом

Джими Картър

Бившият американски президент Джими Картър заяви, че се гордее с мира по време на управлението си и предупреди настоящия държавен глава Доналд Тръмп да не прибягва до каквито и да било военни действия във връзка със Сирия или други горещи точки и на всяка цена да избегне ядрено нападение, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Моля се той да запази страната ни мирна и да не преувеличава или изостря предизвикателствата в отношенията със Северна Корея, Русия или Сирия", каза 93-годишният Картър в интервю за американската информационна агенция

39-тият президент на САЩ допълва, че се надява Доналд Тръмп да е напълно наясно, че евентуална размяна на ядрени удари може да е катастрофална за цялото човечество. Дори ограничена военна атака пък би могла да доведе до неконтролируема ескалация на конфликта, каза Картър.

Малко по-късно Доналд Тръмп пусна ново съобщение в профила си в Тутър - предпочитаният от него канал за комуникация.

"Никога не съм казвал кога ще е атаката над Сирия. Може да е съвсем скоро или съвсем не скоро! При всеки случам, САЩ - по време на моята администрация - направи много за прочистването на региона от ИДИЛ. Къде е вашето "Благодаря ти, Америка"?", написа Търмп.

В интервюто си президентът Джими разкритикува Тръмп по много теми и каза, че вече мнозина съжаляват, че са гласували за него. В същото време го поздрави за политиката спрямо Северна Корея и намерението да се срещне с лидера на страната. Самият Джими Картър не е бил в Северна Корея по време на мандата си, но я е посещавал поне три пъти като бивш президент, за последен път - през 2011 г., когато се опита да убеди севернокорейците да се включат в многостранни преговори за прекратяване на програмата им за ядрено оръжие, припомня АП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

13.04 2018 в 12:21

Не ми се говори много.
Благодаря на американските военни, за това че озаптиха безумните си политици. Казвам го като военен на военни, и без всякакъв намек за двусмислие.
Някой път може да се сбием, на стадиона, по шарени гащи и фанелки. С ваште танцьорки, и наште хорА наоколо. За цирк на публиката. После ще се напием.
А засега просто съм ви благодарен, че успяхте да озаптите лудите.

23293

7

Стефан

13.04 2018 в 00:23

Прочее, може да е време във въпросния туитър също да назначат модератори. Но не от ЦРУ. И да започнат да продават клавиатури с дрегери. Отначало - на президентите и премиерите на запад от река Одер.

23293

6

Стефан

12.04 2018 в 23:38

Значи, пиянските изпражнения на дявола - не ги и обсъждаме. Надяваме се, оня некролог да е заминал наистина в архива.
В момента обаче, наблюдаваме неадекватно лице.
Играл съм джудо, например. Много години. Там е хубаво да лъжеш по малко. Хващат ти се - и печелиш. Играл съм айкидо. Там е хубаво да се оставиш да те лъжат. Пак ти се връзват - и пак печелиш.
Играл съм кашимерия, не големи подразделения. Там си длъжен да лъжеш, и по двата начина. Иначе ще загинат войниците ти. И чуждите - също. А от това ги дели само невменяем вопъл по телефона.
И ВЕРВАЙ МИ - не можеш да си играеш с нервите на милионни армии, и ядреното оръжие на целия свят, само защото старческото ти слабоумие, ти е открило чалгата туитър.

23293

3

Стефан

12.04 2018 в 15:15

Това е на път да се изясни. Ама възниква въпросът доколко е адекватен ...

10571

2

Hissarion

12.04 2018 в 15:14

Тръмпанаря или вчера е гледал Батман и сега се изживява като Жокера или е гледал изказване на Цвъки Цветанов и е прихванал. Може да е прост, а може и да е много прост.

23293

1

Стефан

12.04 2018 в 14:56

Тръмпе, с тия игрички ще скъсаш нервите на военните, и ще стане някоя беля, без изобщо да си я чакал. И после по цял ден да пишеш в туитъра - ще е от оня свят. Та няма да върнеш нищо.
Ще излязат прави всичките милиони американци, които го смятат за идиот. Вече се убеждавам, че аз не съм прав.