Германските Панцерхаубице 2000 скоро ще са в Украйна

OFFNews 14 юни 2022 в 15:21 4343 3

гаубици
Панцерхаубице 2000.

Обучението на украински военни за боравене с германски гаубици скоро ще приключи и така ще бъде възможно тези оръжия да бъдат използвани във войната в Украйна, каза днес германската министърка на отбраната Кристине Ламбрехт, цитирана от Ройтерс.

„Обучението за „Панцерхаубице 2000“ скоро ще бъде завършено, така че това (оръжие) да може да се използва в бой в Украйна“, заяви Ламбрехт пред репортери при посещение във военна база в германския град Райнбах.

„Панцерхаубице 2000“ е едно от най-мощните артилерийски оръжия, с които разполага германската армия. То може да поразява цели на разстояние 40 километра. Германия обеща през май да достави на Украйна седем самоходни гаубици.

Ламбрехт не даде подробности кога гаубиците може да бъдат доставени на Украйна. Тя каза, че от съображения за сигурност няма да разкрие нито времето, нито маршрутите на доставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

3

Moirae

14.06 2022 в 19:18

Е кога? Хайде!! В Украйна, Германия стана нарицателно за нещо обещано, но забравено.

2073

2

Johnny B Goode

14.06 2022 в 19:05

Псето, голяма мъка казваш в Германия и Европа.
А русията през това време цъфти.
Ето вчера отворили МакДоналдс, рублата скоро ще стане по два долара за едната (не че можеш да си купиш долари от банката), борсата им върви нагоре (когато е отворена), войската им освобождава де що намери по пътя си.
Да ти се чуди човек що не си взел още чемодана и влака към москва.