Кой е 16-годишният норвежец със седмична заплата £80 000 в Реал Мадрид (видео)

Деян Спасов 22 януари 2015 в 14:48 9782 0

Реал Мадрид окончателно привлече Мартин Йодегард, съобщи офицалният сайт на европейския и световен клубен шампион. 

Над 30 европейски отбора проявиха интерес към подписа на норвежкото "дете чудо" на Стрьомсгодсед - 16-годишния Мартин Йодегард. Желаещи да привлекат младока бяха редица европейски грандове и той се възползва максимално от вниманието, приемайки да разгледа базата на всеки клуб, който го покани. Сред тях бяха Байерн, Реал Мадрид, Барселона, Ливърпул и Арсенал.

В крайна сметка Йодегард избра 10-кратния носител на КЕШ Реал Мадрид, където му бе предложен договор с впечатляващите 80 000 паунда на седмица, съобщи Daily Mail. Сумата, която испанският гранд ще изплати на Стрьомсгодсед по сделката, е около 2.3 млн. паунда (3 млн. евро). 



Футболистът ще бъде представен днес на специална пресконференция на тренировъчната база на тима, съобщи официалният сайт на "Белия балет". 

Трансферът на атакуващия халф е уникален, защото той ще бъде първият норвежец в редиците на Реал Мадрид за цялостната история на клуба.

От Реал ще предложат работа и на бащата на Мартин - Ханс Ерик Йодегард, който ще придружи сина си в Испания.

Ако си мислите, че Йодегард е съвсем непознат за средностатистическия български футболен фен, не е точно така. Норвежецът направи официалния си дебют с фланелката на страната си в ЕВРО квалификацията срещу България на 13.10.2014 г. на стадион "Улевал" в Осло, завършила 2-1. 

По този начин играчът постави още един рекорд, а именно за най-млад национал в историята на Норвегия - на 15 години и 300 дни.



Вижте още отлични отигравания на "детето чудо" и бивш халф на Стрьомсгодсед:




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!