Тефтерът на Цар Киро

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2014 в 15:52 21143 28

1/1
Една от страниците от тефтера.

Сканирани страници, за които се твърди, че са от личния тефтер на ромския барон Цар Киро, пристигнаха на електронната поща на OFFNews днес следобед.

Имейлът е изпратен от потребител на име "Ангел Василев". 

"Изпращаме Ви избрани страници от „тефтера на цар Киро“, който е отдавна в МВР, но по него нищо няма да се направи. Вижте причините за това", лаконичен е подателят.

Мейлът съдържа над 20 сканирани страници от тефтер, изписани ръкописно с бележки.

Файловете изобилстват с имена и телефони, като за момента не можем да гарантираме автентичността им. 

Посочени за много лица за контакти в "спешни" случаи" - от митниците, полицията, НАП, както и много обекти за доставки на алкохол. 

Авторът на бележките е раздавал щедри суми в левове и евро, подаръци, карти за мобилни телефони и GSM-и, става ясно от ръкописа.

Фигурират и бележки, озаглавени "Юли. БСП. Избори", а под тях са изброени имена и суми: "Избори!!! Важно Организ.: Татяна Лачева, Захари Георгиев, Стефан Драганов, Деян Тодоров, Явор Гечев"

Какво още пише в бележките:

- На Димо Б. са дадени 500 лв. за документна проверка в "митницата".

- По друд повод "Димо" от "митницата" е получил 1200 лева "за проверката". На друга страница е записан номерът на "Димо Боев" от Митница Пловдив.
- Има списък от фирми, през които са пускани фактури за ДДС: Булмил три, Евростандарт, Наркооп.

- Посочва се името "Иванка Тенева, НАП" и дадени 500 лева.

- Таня Л. (вероятно митнически или данъчен служител) е получила 1000 евро за „доклад за Ангел“. На следващата страница, вероятно на същата служителка, която е записана този път като Татяна Л. Стои „Нокиа 1200“. Името на същата служителка седи и срещу надписа: „Проверка??? Цеха Йоаким Груево – Таня Лачева – 1000 евро, Ангел“. Става ясно, че Лачева има къща в с. Марково, а с "работата" й е ангажиран и Борис Лачев, вероятно неин съпруг.

- На следващите страници са изброени имената на служители – Татяна Лачева, Димо Боев, Дияна Стоянова, Ваня Тенева, Атанас Димитров, Краси Цветков и Георги Димитров, които са изброени в графата „Плащане – март“. Срещу всеки един от тях е изброена сумата, която е платена. Парите варират от 250 до 2000 евро.
- На 17 април, без да е уточнена годината, е записано: Татяна: Офис БСП партията – 500 евро.
- ГЕРБ също фигурира в тефтерчето. Под графата „Май 2009“ е записано: Митница свободна зона среща ??? ГЕРБ /Таня/ и БСП Захари. Да носи за Татяна нов номер + 2000 лв.

- На една от страниците е вписано: "Явор Гечев - 500 канцеларски материали". Под него пише "Деян Тодоров - 12 000 брош. плакати".

- На една от последните страници са записани телефонни номера за спешни случаи: Диана Стоянова - Митница, Татяна Лачева - Митница акциз, Димо Боев - Митница, Георги димитров - ОГП, Митко Влахов - БОП, Митко Малкия (Катуница), Тони Спасов - Полиция, Иванка Тенева - НАП (срещу нея има три въпросителни), Краси Димитров - счетоводство, Борис Лачев - бандероли.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2014 в 20:46

Крайно време е да се запита законна партия ли е ДПС ,след като и конституционният съд беше разделен на две по въпроса .Легитимна ли е тази, определено етническа партия,след като цели 6 конституционни съдии смятат,че това противоречи на Конституцията.Защо натежава мнението на другите 6 съдии,които заради дюнмета като Цонев,Бисеров,Костадинов приемат ДПС за "неетническа". И за какви права и свободи говорим още.Те нямат нарушени права.Нарушени са моите права,че трябва да слушам чужд и враждебен говор по улиците,да слушам непонятен вой от минарета,да се налага кючека като национален танц.Стига вече,прелива чашата .

26.01 2014 в 00:55

Само с тефтерчета ни занимавате! Отклонявате ни вниманието от важните неща и ни пускате някакви тефтерчета...да се радваме ли?

22.01 2014 в 11:44

Хора! това е покъртително но,виждате ли за да си успял колко е нужно да плащаш. Смятам, че за повечето хора не е толкова учудващо просто държавата ни е пред грох според мен.

22.01 2014 в 11:44

Хора! това е покъртително но,виждате ли за да си успял колко е нужно да плащаш. Смятам, че за повечето хора не е толкова учудващо просто държавата ни е пред грох според мен.

21.01 2014 в 23:14

Ей сега какво подхвърляне на тефтерчета ще падне!
Страхотен начин за компромати ,щом има наивни
да вярват на манипулации ,дори на Исус Христос телефона е там.Ще падне разпъване!!!!!

21.01 2014 в 22:04

"ЯВОР ГЕЧЕВ- 500 за канцел. мат.
ЯВОР ГЕЧЕВ 2000лева"

Че той много евтин "сиромаха" бе.

21.01 2014 в 21:49

Да не мислите че е лесно в сивия сектор да печелившо е но е и доста рисковано а веднъж хванат ли те в крачка те следят постояно !!! ;)

21.01 2014 в 20:37

Патрашкова знае ли?

21.01 2014 в 19:26

Абе истината си при И.Ф., Ц.Ц. и Б.Б.

21.01 2014 в 19:26

тоя човек го разчекнах те бе спрете с тея глупости кадето си ги смучите от пръстите