Сагата с газовата бутилка: В друга бензиностанция бутилката събра 41 литра

Владимир Йончев Последна промяна на 22 септември 2014 в 17:49 40076 46

41 литра газ събра бутилката на Боряна Хрисимова при пълнене догоре в друга бензиностанция.

Интересният казус избухна миналата неделя, когато на бензиностанция на ОМВ в София фабричната газова бутилка в автомобила "Рено Меган" на Хрисимова беше зареден с 46 литра газ. Клиенката отказа да си тръгне, докато не бъде извършена проверка на колонката, защото е указано, че бутилката е за 42 литра.

Проверката на Държавната агенция за Метрологичен и Технически надзор показа, че колонките на ОМВ са изправни.

Хрисимова провери колата си в оторизиран сервиз на Рено. Проверката показа, че пълният обем на бутилката е 52 литра, но би трябвало зареждането да спре на 42 литра.

Служителят на сервиза на Рено Виктор Младенов предположи, че най-вероятната причина за разминаването е техническа неизправност в газовата бутилка, заради която поплавъкът не работи коректно и не блокира зареждането.

Той обаче я посъветва да направи експеримент - да изхаби докрай газта в бутилката и след това да зареди догоре в друга бензиностанция. При зареждането пистолетът е спрял на 40,91 литра, сочи публикуваната от Боряна Хрисимова във фейсбук бележка.

В личния си профил тя е написала, че след изразходването на горивото вече няма съмнения в количеството газ, заредено на ОМВ, защото колата е изминала повече километри, отколкото обикновено изминава с една пълна догоре бутилка. Но ще продължи да търси обяснението как е възможно в една бензиностанция пълнене догоре да събира повече литри отколкото в друга.

Пред OFFNews Боряна Хрисимова каза, че ще сезира Комисията за защита на потребителя по случая.

Уточнение, на което държим: Съзнаваме, че направеният експеримент няма доказателствена, а само информативна стойност и от него не би следвало да се вадят крайни изводи, още повече преди изправността на бутилката да бъде проверена в специализиран сервиз, какъвто беше съвета на "Рено".

Ще продължим да следим случая докато не се достигне до обяснение защо се е получило това разминаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.07 2015 в 14:10

Какво стана с госпожа Хрисимова и борбата и с гигантите на глобализацията в лицето на ОМВ бензиностанция в прашен краен квартал?
Май не помогна много за кариерата, а? От изкуствени напъни, толкова помощ.

07.11 2014 в 00:42

Какво стана с бутилката и недоволставащата активна гражданка? Лелката бърка активна с креслива, то не е за прости хора тази работа вдигането на шум.
Офнюз нали щяха да следят случая - добре че си пазя статията за да мога да следя поне аз. Беше ясно, че тази прави впечатление с користни цели.
Ще става министър, ако не сте разбрали. Хитро, а от нас се очаква да блеем съгласно, нали?

25.09 2014 в 21:56

Момчета,защо не помислите и за температурата?Препрочетете си учебниците по физика!

25.09 2014 в 08:08

Ивелине, ако налягането е под 8 атмосфери, може доста да почакаш, докато се втечни порпан-бутана. Ще трябва да следиш метеорологичните прогнози, както и надморската височина... та барем вземе, че се втечнят нещата.

25.09 2014 в 08:02

Очевидно са поне две неща. Първо, www не ми е истинското име и второ, нищо не разбираш от темата. Тя е толкова елементарна, че наистина е жалко, как голяма част от хората по инерция са били допуснати да преминат основното си образование. Естествено, повече няма да коментирам очевиднтите ти пропуски в образованието само ще ти припомня, че при повишаване на налягането и преминаване на дадена стойност пропан-бутънат преминава в ТЕЧНА фаза. Оттам нататък сам си прави справките за конкретни цифри и прочие. Не случайно ти напомних и думата поплавък. Помисли си дали ила смисъл от поплавък ако в бутилката има газ а не течност... както и да е... радвай се на живота, следи си налягането на колонките, губи си времето по начин, доставящ ти удовлетворение.

25.09 2014 в 05:47

Не ме съжалявай,петнадесет години се занимавам с разбирачи като теб,които ги е срам да си напишат истинското име.

24.09 2014 в 23:21

Ивелине, толкова си далеч от истината, че чак ми жал за теб! Първо, замисли се над думата поплавък. После, провери при какво налягане се втечнявя пропан-бутанът.

24.09 2014 в 19:20

Голямо значение има налягането с което се пълни бутилката.Колкото е по-ниско налягането ,толкова повече газ може да влезе в бутилката.Логиката е, че тези поплавъци затварят и под влияние на налягането в бутилката и колкото е по-ниско налягането толкова опасността да не сработи правилно клапана е по-голяма.Един съвет ,гледайте манометъра на колонката.Във ваш интерес е налягането да не е под 6 бара и над 15.

24.09 2014 в 12:30

Ако иде пак в тази бензиностанцията още един път и няма да зареди пак 41л. Ще бъде друго количество. Я 43, я 42, а може и пак 46л.
Все пак пълния обем е 52л.
Кой гарантира че поплавъка и работи точно на 42л????????
И забележете по горе в статията, какво тя е написала във фейсбука си:
"...В личния си профил тя е написала, че след изразходването на горивото вече няма съмнения в количеството газ, заредено на ОМВ, защото колата е изминала повече километри, отколкото обикновено изминава с една пълна догоре бутилка..."

23.09 2014 в 22:24

Нека мъжа на тази дама(ако има такъв), да се отнесе сериозно
към съпружеските си задължения. Това "лудо Ленче" е време
да се кротне и да спре да се излага. Най-жалкото, от всичко, бе факта, че блесна тъпотията на електората(както ни наричат родните властимащи)
- "давай, само така, ние сме с теб"!- смело поощряваха някои"будни читатели"
Дали, "смелата жена" е имала уши да чуе и очи да види разясненията и фактите?