Сагата с газовата бутилка: В друга бензиностанция бутилката събра 41 литра

Владимир Йончев 22 септември 2014 в 17:49 40925 46

41 литра газ събра бутилката на Боряна Хрисимова при пълнене догоре в друга бензиностанция.

Интересният казус избухна миналата неделя, когато на бензиностанция на ОМВ в София фабричната газова бутилка в автомобила "Рено Меган" на Хрисимова беше зареден с 46 литра газ. Клиенката отказа да си тръгне, докато не бъде извършена проверка на колонката, защото е указано, че бутилката е за 42 литра.

Проверката на Държавната агенция за Метрологичен и Технически надзор показа, че колонките на ОМВ са изправни.

Хрисимова провери колата си в оторизиран сервиз на Рено. Проверката показа, че пълният обем на бутилката е 52 литра, но би трябвало зареждането да спре на 42 литра.

Служителят на сервиза на Рено Виктор Младенов предположи, че най-вероятната причина за разминаването е техническа неизправност в газовата бутилка, заради която поплавъкът не работи коректно и не блокира зареждането.

Той обаче я посъветва да направи експеримент - да изхаби докрай газта в бутилката и след това да зареди догоре в друга бензиностанция. При зареждането пистолетът е спрял на 40,91 литра, сочи публикуваната от Боряна Хрисимова във фейсбук бележка.

В личния си профил тя е написала, че след изразходването на горивото вече няма съмнения в количеството газ, заредено на ОМВ, защото колата е изминала повече километри, отколкото обикновено изминава с една пълна догоре бутилка. Но ще продължи да търси обяснението как е възможно в една бензиностанция пълнене догоре да събира повече литри отколкото в друга.

Пред OFFNews Боряна Хрисимова каза, че ще сезира Комисията за защита на потребителя по случая.

Уточнение, на което държим: Съзнаваме, че направеният експеримент няма доказателствена, а само информативна стойност и от него не би следвало да се вадят крайни изводи, още повече преди изправността на бутилката да бъде проверена в специализиран сервиз, какъвто беше съвета на "Рено".

Ще продължим да следим случая докато не се достигне до обяснение защо се е получило това разминаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!