Румен Гечев мълчи за доносите на агент Стойновски

Александра Маркарян Последна промяна на 14 ноември 2013 в 17:37 10957 13

Проф. Румен Гечев - вицепремиер и министър в правителството на Жан Виденов, депутат от Коалиция за България и преподавател в УНСС.
Проф. Румен Гечев - вицепремиер и министър в правителството на Жан Виденов, депутат от Коалиция за България и преподавател в УНСС.

 

"В никакъв случай няма да коментирам. Не коментирам материали, които не ме касаят. Обърнете се към Стати Статев."

Това беше реакцията на бившия вицепремиер и министър при Жан Виденов, настоящ депутат от Коалиция за България и професор в УНСС Румен Гечев пред OFFNews по повод доносите по негов адрес от ректора му в УНСС проф. Стати Статев.

Всъщност "материалите" касаят пряко Румен Гечев - професор в УНСС.

През април 1989 г. асистент Статев (агент Стойновски) издава на Държавна сигурност за документ, изпратен от американски професор до Гечев чрез писмо до Статев. При същия професор от Илинойския университет е била специализацията в САЩ на Румен Гечев през 1987-1988 г.

Ето какво още казва агент Стойновски за Румен Гечев на оперативния работник от ДС кап. О. Бохоров:

"Стойновски" ми обясни също, че Гечев е радиолюбител, национален състезател и той поддържал редовна радио-връзка с американския гражданин Ralph, който е познат на проф. Wyzan.

...

"Стойновски" изрази отрицателно мнение относно научните способности на Румен Гечев. Преди да постъпи като асистент във ВИИ "К. Маркс", той е преподавал 3 години във Военната академия. Научните му интереси са свързани с военно-промишления комплекс в САЩ".

В резултат от информацията, получена от Стати Статев кап. Бохоров предлага на началника си в ДС Румен Гечев "да бъде проверен по отчета, като следващите действия бъдат в зависимост от резултата от проверката".

По това време проф. Румен Гечев също е секретен сътрудник на Държавна сигурност, също в Първо главно управление, където секретен сътрудник е и Стати Статев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 17:43

И ТЕЗИ ГНУСНИ ДОЛНИ ЧЕРВЕИ СА НА ВОДЕЩИ ДЛЪЖНОСТИ В ДЪРЖАВАТА НИ! ЕДИНИЯ ДЕПУТАТ,ДРУГИЯТ РЕКТОР-ЗА ЗАТВОРА СА И ДВАМАТА

24.11 2013 в 10:14

Звучи пошло! Всяко недоизказано пошло чувство като това че не те интересува кой е доносничил срещу теб е зародиш на нови подобни неща - ега ти нацията ега ти идеологията на тези комунета...
Защо г-н Гечев не отговори на въпроса зададен му по-горе например така: "Ние сме от една Партия с г-н Статев, служим на едни цели и идеали и това че той е злоупотребил с моето име и достойнство не е грях за нас комунистите"....? А? Мърши такива!

19.11 2013 в 12:49

Наистина ли? Що не си сложиш ник Карнобатски63 или Пещерска Гроздова, ами си Jack Daniels??? Между другото Гечев е учил на икономика много хора, които нямат нищо общо с администрацията в България или с псевдо-бизнесмените у нас. Включително и сегашната еврокомисарка и експерт на ГЕРБ, Кристалина Георгиева, с която бяха колеги. Колкото до американската икономика, аз познавам много българи, които се пренесоха да живеят при Обама и нито един, който да е дошъл да живее при Бойко Борисов. Кой ви плаща да пишете без да мислите? КОЙ? (искам и аз...)

14.11 2013 в 20:17

Дааа това е същият онзи Гечев който се беше кандидатирал за президент и разправяше че учил американците на икономика.
Като гледам какво става с икономиката на САЩ сигурно Обама и съветниците му са били студентите които е учил.

14.11 2013 в 19:25

Хаха един агент доносничил за друг агент и другия като го питат за коментар мълчи като мишок. Сигурно му е кофти вътрешно.

14.11 2013 в 18:48

Определено за тор не стават, ще заразят земята с червена проказа---аз съм за един контейнер.

14.11 2013 в 18:46

Много убаво, много убаво, като казвам че баницата е малка а комунистическите свине са много, май никой не чуваше.
Всичкото това си е май "активно мероприятие", едни комунета да преебат други, или пък им е светнала лампичката че се наливат луди пари в никому ненужно виШе образование, или пък младите "лъвчета", не могат да чакат и искат да седнат в креслата на менторите си. (справка Младенов, който "заклейми" верните другари на баща му и взе че ги уволни, за да могат техните синове и внучета да се настанят на сладки служби)

14.11 2013 в 18:41

Ако са в един контейнер, те ще се самоизядат, и няма с какво да наторяваме нивите... От друга страна обаче, ще се реши въпроса с утилизацията... Ок, нека да са в един.

14.11 2013 в 18:31

Предлагам директно в екарисажа

14.11 2013 в 18:25

Имам един въпрос: Политическите боклуци разделно ли да ги събираме, или всички - в един контейнер?