Агентът-ректор: УНСС не е ваш дом, защо не стачкувате срещу измирането на мамутите?

Владимир Йончев Последна промяна на 08 ноември 2013 в 01:10 16664 61

Видео на заплахите на проф. Стати Статев към студентите в УНСС
Видео на заплахите на проф. Стати Статев към студентите в УНСС

 

Видеозапис на срещата, в която Стати Статев, агент от ДС с псевдонима Стойновски, а понастоящем ректор на УНСС, показаха Господари на Ефира.

Срещата нашумя със скандалната реплика на професор Статев към студентите "Ако не ви харесва в България - отивайте в чужбина, но не пречете!". За пръв път обаче беше показан видеозаписът от нея, който е в стила на най-мрачните времена на Държавна сигурност.

Агент Стойновски се подиграва на студентите си, обвинява ги, че са били нагли да изберат да окупират  Аула Максима, за да спят на меко и им предлага да им запази хотел, за да спят по-добре.

Ще станете ли по велики? Ще станете ли по-велики пред себе си от това, че дремете по тия банки цяла нощ, успива недоволните вербуваният на 1 февруари 1989 г. ректор.

След това проф. Статев заплашва, че на протестиращите ще подпише писма да напуснат УНСС и им препоръча да се обърнат към колегата му Илчев (ректор на СУ "Св. Кл. Охридски") и да се запишат при него, ако искат да стачкуват.

УНСС не е ваш дом и дай Боже да не бъде, казва ректорът на студентите си.

Трогателно е отношението, което ректорът демонстрира към студентите си:

Единственото, което ви пази е, че гледам на вас с неособено голямо уважение, казва агент Стойновски на дръзналите да протестират срещу Пламен Орешарски, който е негов личен приятел и преподавател в същия университет. Под крилото на професор Статев е и друг виден икономист - доцент Алексей Петров - заместник-председател на ДАНС по време на Тройната коалиция. Службата, която наследи комунистическата Държавна сигурност, беше създадена от Сергей Станишев по средата на мандата му като министър-председател. Именно назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС беше причината за избухването на протестите, които продължават вече 150 дни.

От записа блести и един нов бисер, незабелязван досега:

- Недоволни ли сте от измирането на мамутите? Защо не стачкувате за това?

След това Статев заплашва студентите, че ще смени патроните на вратите и те ще бъдат заключени в окупираната аудитория.

"Ще има охрана отпред и който иска да ходи по естествена нужда, ще бъде воден", заплашва агентът-ректор.

Видеото на Господари на ефира можете да видите ТУК

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2013 в 15:03

Не те ли е срам, бе? Това са млади хора, които се борят за нещо. Ти за какво се бориш? Викаш - всичко си имаш от мама и тате или просто някой ти плаща, за да си събуваш гащите и не ти дреме какво става с другите около теб. Срам, че има такива хора..

18.11 2013 в 10:09

Сигурно става дума за Цветлин Василев ;) Напоследък това име малко девалвира май...А е жалко, 'щото си е хубаво име - от цвете идва. Не като някои...
Със здраве!

17.11 2013 в 14:27

Я, я, я ... Кан Ку Ку Ку Бля бля бля бил тука а а а а а а
ЧЕ КАКВО ПИШЕ БЛЯ БЛЯ ?!?
УНСС не е дом на уркопаторчетата, някаква пишлемета, искащи ПАПО... и други благинги, и да пречат на нормалните студенти
И КАКВО ОТ ТОВА, ЧЕ СТАТЕВ БИЛ АГЕН - ТОВА ПРАВИЛИ ЛИ ЗАКОННО УРКОПАЦИЯТА И ДЕЙСТВИЯТА НА УРКОПАТОРИТЕ, а а бля бля бля?!?!?
Я, едно цитатче: "В САЩ заслугата за “затварянето” на правителството за да се блокира Обамакеър е на петдесетина конгресмени фундаменталисти от групата на “Чаеното парти”, които държат в ужас останалите си колеги републиканци с най-различни заплахи, шантажи и клетви.
Тези талибани, които по принцип идват от каубойските провинции, имат пряка родствена връзка с родните неолиберали. Вече съм обяснявал много пъти, че главният спонсор на “Чаеното парти” са братята Коук - американски мултимилиардери, основатели и собственици на либертарианския институт “Кейто”. А той пък е главен спонсор и патрон на нашия Институт за пазарна икономика (ИПИ). (които сега финансират и пряко участват в протести, окупации и т.н.) Председателят на Надзорния съвет на ИПИ е знаменитият Ричард Ран, който е старши икономист в “Кейто”.

15.11 2013 в 12:50

Големият ни проблем е, че мамутите още са на власт и не щат да мрат... В Европа забравиха какво е комунист, а нас още ни управляват хора на КГБ... Чудя се как може да сме такива неандерталци?!

13.11 2013 в 00:13

И Пардьо ви подкрепи, нали? Затова ли кацна в България на път за Близкия Изток. Донесе ли директивата за Арабската пролет?

12.11 2013 в 08:47

ХАХАХАХАХА
може некои по-тъпички и по-надъхани да са там по убеждения, но постоянната агитка е на служба. А никъде не е казано че се плаща само с пари, може и с обещания. Ама агитката тепърва ще има да разбере точно колко струва една вече направена услуга.
Ние дето окупрахме през 90-та го разбрахме... Сега тия ще го разберат на свой гръб.
Венсеремос другари! Бандера роса!

12.11 2013 в 08:40

Абеее, за който е по-начете и знае кой е Бидструп (художник карикатирист), та той имаше една рисунка: вали порой и хора с чадъри вървят, а един без чадър, носи плакат: Не на дъжда!
Дано да може да си направите аналогията; карикатурата е отпреди 60 години...

11.11 2013 в 20:50

старата школа освен да сменява брави и да удря с каишите по одеалата комай друго не може.........бах ти тъпите неможачи

10.11 2013 в 22:39

"Викторчо" истината "БОДЕ" и е неприятна, затова сънуваш червени слонове, аман от "тъп матрял".......

09.11 2013 в 19:59

Предлагам да го предложим за човек на година. Каква светла мисъл, какъв замах! Византиецът се е насрал от кеф! Ура, другари! ЗНАЙ НАШИХ!