Агентът-ректор: УНСС не е ваш дом, защо не стачкувате срещу измирането на мамутите?

Владимир Йончев 08 ноември 2013 в 01:10 17473 61

Видео на заплахите на проф. Стати Статев към студентите в УНСС
Видео на заплахите на проф. Стати Статев към студентите в УНСС

 

Видеозапис на срещата, в която Стати Статев, агент от ДС с псевдонима Стойновски, а понастоящем ректор на УНСС, показаха Господари на Ефира.

Срещата нашумя със скандалната реплика на професор Статев към студентите "Ако не ви харесва в България - отивайте в чужбина, но не пречете!". За пръв път обаче беше показан видеозаписът от нея, който е в стила на най-мрачните времена на Държавна сигурност.

Агент Стойновски се подиграва на студентите си, обвинява ги, че са били нагли да изберат да окупират  Аула Максима, за да спят на меко и им предлага да им запази хотел, за да спят по-добре.

Ще станете ли по велики? Ще станете ли по-велики пред себе си от това, че дремете по тия банки цяла нощ, успива недоволните вербуваният на 1 февруари 1989 г. ректор.

След това проф. Статев заплашва, че на протестиращите ще подпише писма да напуснат УНСС и им препоръча да се обърнат към колегата му Илчев (ректор на СУ "Св. Кл. Охридски") и да се запишат при него, ако искат да стачкуват.

УНСС не е ваш дом и дай Боже да не бъде, казва ректорът на студентите си.

Трогателно е отношението, което ректорът демонстрира към студентите си:

Единственото, което ви пази е, че гледам на вас с неособено голямо уважение, казва агент Стойновски на дръзналите да протестират срещу Пламен Орешарски, който е негов личен приятел и преподавател в същия университет. Под крилото на професор Статев е и друг виден икономист - доцент Алексей Петров - заместник-председател на ДАНС по време на Тройната коалиция. Службата, която наследи комунистическата Държавна сигурност, беше създадена от Сергей Станишев по средата на мандата му като министър-председател. Именно назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС беше причината за избухването на протестите, които продължават вече 150 дни.

От записа блести и един нов бисер, незабелязван досега:

- Недоволни ли сте от измирането на мамутите? Защо не стачкувате за това?

След това Статев заплашва студентите, че ще смени патроните на вратите и те ще бъдат заключени в окупираната аудитория.

"Ще има охрана отпред и който иска да ходи по естествена нужда, ще бъде воден", заплашва агентът-ректор.

Видеото на Господари на ефира можете да видите ТУК

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!