Стотици ловци и рибари поискаха оставката на зам.-министър (снимки)

Ивайло Анев 11 юни 2015 в 16:16 4708 1

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

С освирквания и с викове "оставка" и "мафия" стотици ловци и рибари поискаха оставката на зам.-министъра на земеделието и храните Георги Костов

Стотици ловци и рибари от цялата страна блокираха центъра на София с протестно шествие и митинг.

Те поискаха оставката на заместник-министърът на земеделието Георги Костов, като го обвиниха в провокация на разделение в организираното ловно сдружение.

„В момента се извършва геноцид над дивата природа в България и това трябва да спре. Не искаме и административен натиск и силово раздробяване на ловните организации”, заяви главният секретар на Националното ловно движение Васил Василев пред демонстрантите.

Ловците искат държавата да гарантира единството и целостта на движението в България и да бъде обществен гарант за съхраняването на дивата природа. Те настояват за приемане на нов закон с ясни правила и регламенти и цялостна стратегия за ловното стопанство на България, която да гарантира развитието на дивечовите популации и устойчивото им ползване, за не по-малко от 15 години напред.

Някои от протестиращите носеха транспаранти за европейско бъдеще на ловното движение в България. На други плакати пък беше изписано: „Стига чиновническо безхаберие" и „Опазването на природата - въпрос на чест и дълг".

Василев обяви пред журналисти, че по-късно ще изпрати предложенията на ловците за промени в Закона за лова до президента, до председателя на Народното събрание и до премиера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!