Quantcast

Ранобудните студенти: Цветлине, Чобанов, няма да имате мира! Пацо, оставка!

OFFNews Последна промяна на 15 декември 2013 в 16:45 8869 137

Заграждения пред парламента.
Заграждения пред парламента.

Махайте се. Оставете ни да дишаме. Махайте се! Пречите на светлината в края на тунела - това се посочва в "Отворено писмо от Ранобудните студенти до управляващата клика".

Писна ни да ни игнорирате, защото сме мирни. Писна ни да говорите глупости по медиите. Писна ни да ви слушаме идиотиите в пленарната зала. Писна ни да гледаме как едната клика се кара с другата кой да вземе залъка на народа. Вие не сте политици. Вие нямате език на политици, пишат Ранобудните студенти.

Публикуваме пълния текст на писмото:

"Шест месеца протести и два месеца окупация. Може ли някой да каже, че не сме пробвали по демократичния път?

Ние ритахме и дърпахме загражденията. Не носим маски и не бягаме от отговорност. На НАС ни писна от вашето безобразие. От снощния сблъсък с полицията направихме един извод – нейните действия стават все по-неадекватни и по-неадекватни. Имаше удряни, имаше задържани. Няма да се изкарваме жертви, а ще бъдем обективни. Освен тези, които си позволиха да посегнат с палки имаше и полицаи, които проявяваха разум. При сблъсъците се позадържаха и казваха „извадете момичетата назад”. Но до там. Полицията била толерантна с протестиращите? Бихме искали да напомним, гледайки събития преди тези протести, че ние сме толерантите в случая. Неадекватно беше да ни избутват в тясна уличка, пълна с паркирани по тротоара коли. Улицата крещеше „коли по тротоара може, хора по пътя не може”. Показателно. Неадекватно беше да ни правят на кайма, за да може Цветлин да си допие виното. И там имаше бити, бяхме смазани, но не бяхме пребити.

Там, в тясната уличка, се случи нещо далеч по-страшно. Бяха нарушени всичките ни граждански права (по българското и европейското право) от хората, които трябва да ги защитават и осигуряват.

Толкова за снощи. Обръщаме се към т.нар. политици.

Пак питаме: Не ви ли е срам?!

Не ви ли е срам, че превърнахте държавата в една болезнено тъжна пародия? Излязохте ли веднъж да видите на какво е заприличала фасадата на Парламента? Домати, яйца, зеле, маруля, боя - салата. Давате ли си сметка, че за шест месеца, пред българския Парламент: се пи кафе, стоя летяща чиния на извънземни, чакаща да си ви отведе; имаше картонени танкове, бели автобуси и линейки; имаше болен "Волен"; Мая беше пусната да се поразходи от кашон; човек си донесе тоалетната чиния; имаше плаж, на който хората бяха по бански, чехли и хавлии, а децата се къпеха и какво ли още не. Пред БЪЛГАРСИЯ ПАРЛАМЕНТ. Погребахме "Свободата", погребахме "Парламента", върнахме ви "Прехода", Некрошарски подаде оставка и изгоря пред новоизградената "Берлинска стена".

Шест месеца на задни входове и задни изходи, на бели автобуси и черни коли, на полицейски кордони и железни ограждения, на лъжи по медиите и нелепи обяснения. За шест месеца станахте за смях пред целия свят. България стана за смях пред целия свят – заради вас.

НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?!

И за какво? За какво работите вие? Имате ли обединяваща национална кауза, която да защитавате и която да легитимира упоритото стискане на властта? Чувствате ли „подкрепата на народа”, изнизвайки се всеки път отзад и то благодарение на дебели полицейски кордони? Дойде ли някой по свое желание да ви покаже подкрепа? Въобще – има ли някой, който би излязъл във ваша подкрепа, ако не е заплашен/извикан/платен? За кого продължавате да стоите там, когато никой не ви иска?

Докога ще използвате българската полиция за лична охрана? Не ви ли е срам, че тези хора от шест месеца не могат да се приберат, не са карали нормална смяна? Не ви ли е срам, че както нас и тези хора няма да карат празници, единствено и само защото вие сте решили да стискате властта на всяка цена? Или извинението ви е „това им е работата”? Не, не е! Работата им е да пазят обществения ред. Питаме - кой е обществото? Ние или вие?

Давате ли си сметка, че пратихте България в дъното на дъната и единственото, което правите е да дълбаете още по-надълбоко?

Цветлине, Чобанов – всеки път ще е така! Няма да имате мира. За всички се отнася това. Пацо, ОСТАВКА!

Писна ни. Писна ни да ни игнорирате, защото сме мирни. Писна ни да говорите глупости по медиите. Писна ни да ви слушаме идиотиите в пленарната зала. Писна ни да гледаме как едната клика се кара с другата кой да вземе залъка на народа. Вие не сте политици. Вие нямате език на политици. Нямате държание и съзнание на политици. Вие сте просто елементарни селски бейове. Нищо друго. Мястото ви не е там и ние НЕ ВИ ИСКАМЕ.

Махайте се. Оставете ни да дишаме. Махайте се! Пречите на светлината в края на тунела.

Долната лъжа, че българската държава ще се разпадне, ако си дадете оставката, замазва единствено и само вашите и без това окаляни очи. Тази държава я е имало и ще я има далеч преди и след вас! И тя няма нужда от вас.

Ходете си!

Ранобудните студенти"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2013 в 18:53

БАЛКАНСКИ е ГЛАСЪТ НА ИСТИНАТА! Защигник на унижените и оскърбените. Народен Трибун. Респект.

16.12 2013 в 15:03

Коректор и Поля, какво става? Когато няма нормални аргументи, обидите се превръщат в любим аргумент. Казват, че обидите, ругатните и заплахите са форма на насилие - вербално насилие. Само че те издават жалко безсилие! Безсилието на насилника! Който не може с нормални човешки методи да реши проблема.
Жалки сте!

16.12 2013 в 13:50

I kakvo kato DANS chetat, ti zaplashvash li be, kogo plashish? Potunal si v sobstvenite si strahove i mizeriq, niqma po-izpadnali sashtestva ot takiva kato teb, 40 godishni, jiveeshti ot pensiite na maikite si i ruseiki @[email protected] naokolo, jalak piklio

16.12 2013 в 12:56

той ходеше през лятото с преносимо рекламно табло на вафли някакви.. ама то сега е студено и ще неще - при путев

16.12 2013 в 12:50

йон ленън е кандидатствал у мвр-то ама се е провалил даже и на милиционерските тестове и за това сега униформите са му малко нещо фетиш. по принцип той няма полицейска униформа но за това пък си е взел една жепейска и с нея мастурбира пред портрета на дзержински

16.12 2013 в 12:39

баце не искам да те притеснявам ама требва да ъпдейтнеш малко

16.12 2013 в 12:38

коректоре, съкровище мое малко, колко се радвам, че вече се учиш да пишеш и без капслок

16.12 2013 в 12:36

така ли? ми да зема и аз да се пиша на работа у данса шом толко лесно било. а знаеш ли колко пък е хитро милиционерите и военните да живеят у ведомствени блокове? така можеш да ги подпалиш сичките накуп хахахаха

16.12 2013 в 12:35

наистина е странно защото и аз познавах един пекинез на име ринго стар!

16.12 2013 в 12:34

имало едно време един пекинез..
значи тоя ми ти пекинез пикаеше навсякъде, заклевам се.
казваше се по странно съвпадение ринго
на мен ми писна да пикае навсякъде и го запалих, но той не изгоря - превърна се в мишка робот.
обаче продължи да пикае. накрая и на мишката и намерих цаката - извадих и батериите.
п.с
махни ключа от саксията с мушкатото