Протест пред дома на Борисов в Банкя

OFFNews 13 февруари 2021 в 16:52 6592 0

Снимка facebook.com/SystemKillsUs

Демонстранти, организирани от инициативите "Системата ни убива" и "Референдуми за справедливост", се събраха днес пред дома на премиера Бойко Борисов в Банкя.

"От 1 март 2020 г. протестираме с искане за оставка под прозорците на Министерски съвет и за близо година вие не намерихте време, достойнство и смелост да подадете оставка" - обърнаха се към премиера от "Системата ни убива".

От инциативата заявиха, че тъй като исканията им за оставки не са били чути по време на протестите в "Триъгълника на властта", те са отишли до къщата на Борисов в Банкя.

Сред демонстраните днес бяха бившият служебен премиер Ренета Инджова и архимандрит Дионисий.

Не ни наричайте циркаджии. Не ни казвайте, че сме маргинали, че сме дошли тука една шепа хора, които вървят срещу държавата, защото целият свят е тръгнал срещу корумпираните си държавници. Ние ще бъдем с тях, каза Ренета Инджова.

Същевремено премиерът, докато днес беше на посещение в Елхово, коментира във Facebook: "Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна кампания. Има граници, които не трябва да се преминават. Днес за пореден път “пазителите на демокрацията” тормозят най-нагло децата ми. И то пред дома им. Нито те, нито синът на президента заслужават подобен тормоз! Опитаха се да ме пречупят с компромати и шпиони - не успяха. Сега това ли успяха да измислят демократите? Така ли разбират демокрацията? Това ли е върховенството на закона според тях? Въпреки цялата им злоба, ние ще бъдем толерантни. Ще отговаряме само с работа и изпълнени ангажименти."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови