Ранобудните студенти: Нямаше да нахлуем при Йовчев, това би било вандализъм

Вероника Шербанова 15 декември 2013 в 11:42 5704 71

Протестиращи блокираха Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта Снимка: Норешарски
Протестиращи блокираха Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта Снимка: Норешарски

 

Нямаше да нахлуем в Клуба на архитекта, където беше вътрешният министър Цветлин Йовчев, това би било проява на вандализъм. Това заявиха пред БНР представителят на Ранобудните студенти Илиан Русев.

Демонстранти блокираха в събота министър Йовчев, докато се намираше в ресторанта на улица „Кракра“ в София. Блокадата започна около 20.30 часа. Няколко десетки души, главно младежи, застанаха на входа на ресторанта. Първоначално персоналът успя да удържи демонстрантите да не влязат в клуба, след като те задърпаха вратите.

Около 20 минути след началото на блокадата, част от демонстрантите нахлуха във фоайето. Наложи се намесата на полиция, която ги изтласка извън двора на Клуба на архитекта.

Никой не понечи да влезе вътре, въпреки че вероятно можехме. Искахме той да дойде при нас, за да има диалог, посочи Русев.

Ситуацията ескалира заради агресията от страна на полицаите, които започнаха да изблъскват мирно стоящите хора. Имаше много хора, които бяха притискани в коли и стени от полицаите, без да има нужда от това. Протестиращите започнаха да отвръщат и това нагнети допълнително обстановката, категоричен е Русев.

Окупацията на Клуба на архитекта беше абсолютно спонтанна. Бяхме пред парламента, когато се разчу, че Йовчев е на улица „Кракра“, затова отидохме веднага, допълни студентът.

Ако вътрешният министър беше излязъл при протестиращите, най-вероятно щяхме да му поискаме оставката, вместо да водим диалог, коментира Илиан Русев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!