Ранобудните студенти: Нямаше да нахлуем при Йовчев, това би било вандализъм

Вероника Шербанова Последна промяна на 15 декември 2013 в 11:42 4952 71

Протестиращи блокираха Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта Снимка: Норешарски
Протестиращи блокираха Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта Снимка: Норешарски

 

Нямаше да нахлуем в Клуба на архитекта, където беше вътрешният министър Цветлин Йовчев, това би било проява на вандализъм. Това заявиха пред БНР представителят на Ранобудните студенти Илиан Русев.

Демонстранти блокираха в събота министър Йовчев, докато се намираше в ресторанта на улица „Кракра“ в София. Блокадата започна около 20.30 часа. Няколко десетки души, главно младежи, застанаха на входа на ресторанта. Първоначално персоналът успя да удържи демонстрантите да не влязат в клуба, след като те задърпаха вратите.

Около 20 минути след началото на блокадата, част от демонстрантите нахлуха във фоайето. Наложи се намесата на полиция, която ги изтласка извън двора на Клуба на архитекта.

Никой не понечи да влезе вътре, въпреки че вероятно можехме. Искахме той да дойде при нас, за да има диалог, посочи Русев.

Ситуацията ескалира заради агресията от страна на полицаите, които започнаха да изблъскват мирно стоящите хора. Имаше много хора, които бяха притискани в коли и стени от полицаите, без да има нужда от това. Протестиращите започнаха да отвръщат и това нагнети допълнително обстановката, категоричен е Русев.

Окупацията на Клуба на архитекта беше абсолютно спонтанна. Бяхме пред парламента, когато се разчу, че Йовчев е на улица „Кракра“, затова отидохме веднага, допълни студентът.

Ако вътрешният министър беше излязъл при протестиращите, най-вероятно щяхме да му поискаме оставката, вместо да водим диалог, коментира Илиан Русев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2013 в 10:54

Така де, "едни интелигентни и възпитани хора, които са с ясни позиции. Едни единни хора, които снощи, когато полицаите атакуваха хората, се обединиха.", дето да се чуди човек в коя психиатрия да ги лекува от толкоз интелигентност и възпитаност. Иначе в горния пост много кавички са изтървани :)

16.12 2013 в 10:48

Това що не го сподели с Цветанов, когато му беше времето, помиярче? Ами сега се отлайваш чак, когато ти развързаха каишката?

16.12 2013 в 10:43

Някои неща не са виртуални, аналски, тъй че марш в банята!
А за мястото , на което седиш, ползвай Доместос... :)

16.12 2013 в 10:38

Ами гледам статистиките. На всичкото отгоре се оказва, че между неодобрението към настоящия парламент и неодобрението към протестърите няма никаква обратно пропорционална връзка, както се опитваха да я лансират някои "месии" на протестите. И е съвсем логично. Особено пък откакто се разбра кои точно стоят зад тях :). Болшинството от хората просто не одобряват както сегашните политици, така и тези, които се опитват да ги изместят, че и техните пророци-протестъри.
Така стоят нещата и все повече натам ще отиват.

15.12 2013 в 22:30

Е, червените тролове налетяха. Трябва само да проверим за съвпадение със списъка от Позитано. Драги, червени крадци и обирджии, за тъпите ви глави само ще напомня, че несравнимо по-качествени хора от днешната управляваща ни олигархична каста и апологети, са замеряни с яйца, домати, че и камъни и чак такъв вой никога не се вдигал. Говоря за Тачър, Де Гол и Чърчил. Тези хора са истински и взепризнати герои в своите страни и въпреки това са замеряни с яйца. Нали се сещате, че разликата между Тачър и крадьото Орешарски и клика е от земята до небето.

15.12 2013 в 21:42

А бе гай смотан, нали се сещаш, че горе съм сбъркал една дума, за теб е най9добре да ходиш в Северна Корея, там обезглавяват. Ако беше малко по-образован, най-вече по европейска история, а не Путиновска, изобщо нямаше да изтресеш такава глупост.

15.12 2013 в 21:07

Бомбаж, как майсторски ти го харзулна Поля. Опря ли в сливиците? :D
Дейба кухата лейка си! То не е само да мелиш като станимашка воденица. Аре заюсвай плъх непросветен, че утре си първа и си от 5ч на пост с метлата. Не се помайвай като евреин на петъчен пазар.

15.12 2013 в 21:03

Тц! Мисля да взема да мина пак 1-2 протестърки. Напоследък младото агнешко ми се услажда повече. Толкова жар и плам има в тия 19-20годишни.

15.12 2013 в 19:55

Аналски, червена краставица за тебе, аналски! цял мандат на герп не мое има дори да мандръсат публично дофтура по шланговете на жълтите павета! такава небъдница никогаж повеки! и цвинокио да те одупи в името на мандата, се тая.

15.12 2013 в 19:17

Митьо, на теб мечтата ти е доган да те опъне едно хубаво, че да може да изкараш цял мандат на герб без да цвърчиш много