Ранобудните студенти „изпитват държавата“ от януари

Николаос-Теодорос Цитиридис 13 декември 2013 в 17:12 4916 24

Ранобудните студенти. Снимка: Сергей Антонов
Ранобудните студенти. Снимка: Сергей Антонов

 

"Ранобудните студенти" стартират обществен дебат "Студентите изпитват държавата".

Очаква се дебатът да започне в началото на януари, съобщиха „Ранобудните" на пресконференция в Аулата на Софийския университет днес.

Общественият дебат ще бъде разделен на 3 части: конкретизация на проблем, търсене на решения и гласуване на тези решения. В дебата и кръглите маси ще участват студенти, експерти и общественици.

Ресорите, по които ще се обсъждат проблеми и решенията, са общо 9, разделени по министерства. 

Във всеки един ресор участие ще вземат по 8 студенти, 4 експерти и 4 обществени личности.

"Идеята за този дебат е още от началото на окупацията. През последния месец ние създадохме много работни групи в СУ, с които да дадем началото на един такъв дебат. След месец подготовка, в началото на януари вече можем да дадем началото на широк дебат", каза Ивайло Динев от "Ранобудните студенти".

На въпрос на OFFNews дали след взетите решения всъщност няма да се наложи диалог между управляващи и студенти, Динев отговори, че политиците са длъжни да отговорят на техните искания:

"Ако не го направят, ние на практика увеличаваме още повече обществения натиск върху тях. През годините винаги много се е говорило, но не се е правило нищо. Именно за това в момента сме в това положение. След дебата искаме решенията да бъдат видни за нас, за нашето бъдеще. Не целим да правим партия, нито целим нашите искания да се превърнат в програми на партии", добави Динев.

"Ранобудните" призоваха гражданите, които ги подкрепят, утре да излязат на протест от 18:00 ч.

Акцията ще отбележи 6 месеца протести #ДАНСWithMe. На утрешната дата се навършват и 24 години от протеста, премахнал член първи от Конституцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!