Quantcast

Ранобудните студенти „изпитват държавата“ от януари

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 13 декември 2013 в 17:12 4078 24

Ранобудните студенти. Снимка: Сергей Антонов
Ранобудните студенти. Снимка: Сергей Антонов

 

"Ранобудните студенти" стартират обществен дебат "Студентите изпитват държавата".

Очаква се дебатът да започне в началото на януари, съобщиха „Ранобудните" на пресконференция в Аулата на Софийския университет днес.

Общественият дебат ще бъде разделен на 3 части: конкретизация на проблем, търсене на решения и гласуване на тези решения. В дебата и кръглите маси ще участват студенти, експерти и общественици.

Ресорите, по които ще се обсъждат проблеми и решенията, са общо 9, разделени по министерства. 

Във всеки един ресор участие ще вземат по 8 студенти, 4 експерти и 4 обществени личности.

"Идеята за този дебат е още от началото на окупацията. През последния месец ние създадохме много работни групи в СУ, с които да дадем началото на един такъв дебат. След месец подготовка, в началото на януари вече можем да дадем началото на широк дебат", каза Ивайло Динев от "Ранобудните студенти".

На въпрос на OFFNews дали след взетите решения всъщност няма да се наложи диалог между управляващи и студенти, Динев отговори, че политиците са длъжни да отговорят на техните искания:

"Ако не го направят, ние на практика увеличаваме още повече обществения натиск върху тях. През годините винаги много се е говорило, но не се е правило нищо. Именно за това в момента сме в това положение. След дебата искаме решенията да бъдат видни за нас, за нашето бъдеще. Не целим да правим партия, нито целим нашите искания да се превърнат в програми на партии", добави Динев.

"Ранобудните" призоваха гражданите, които ги подкрепят, утре да излязат на протест от 18:00 ч.

Акцията ще отбележи 6 месеца протести #ДАНСWithMe. На утрешната дата се навършват и 24 години от протеста, премахнал член първи от Конституцията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.12 2013 в 15:55

А на това му се вика "ентилигентски брак" - не бих платила за такъв коментар, Стефане :-)

14.12 2013 в 15:19

РАЗКОНСЕРВАТОР-че,

БОМБИ, БОМБАЖЧЕ вонливо миризливо,

няма да ти дойде акъл в тиквата и това е. Ням-а-а-а, няма.

14.12 2013 в 14:01

Значи ти си навит сина ти да те учи как се правят деца? Брей, голям интелект - голямо нещо:)

14.12 2013 в 14:00

За авторите на "разконспиратор":
Няма смисъл да го мъчите повече, бота не удовлетворява критерият на Тюринг. Вървете да борите нататък, че така съвсем ще ви врътнат кранчето на парите.

14.12 2013 в 09:59

Със себе си ли плашиш?
Щото от тебе по-голям болшевик тук във форума май е само..........

Ако се наложи, ритам яко. И не само ритам...

14.12 2013 в 08:48

Разбирам, че породата спинозен позитански пумияр с опорна точка (дупка) между краката е основното оръжие на импотентните управляващи, закръгова отбрана и легитимация на скъпоценното им управление. Вмирисани на пот, мръсни чорапи и немити зъби битови алкохолици, с партиен лаптоп и интернет дежурят на смени и разпръскват партийните повели срещу патронче спирт и лимонада.

14.12 2013 в 08:38

Събрали сте се накуп сите посрани песчета с фесчета - Стефчо, Митьо, кончето спирит и разбира се доайена на форумната проституция Професор Бакалски. Дъвчете си опорните точки и взаимно си дръгнете аналите. Идилия...

От тук нататък началниците Кутев&Добрев трябва да ви плащат, за да НЕ пишете, защото с всяка дума закопавате червения труп все по-надолу. По вероятно е обаче да ви върнат обратно в маалъта, от която са ви купили за 3 кебапчета и бутилка ракия. Не е ясно само дали семействата ви ще ви искат обратно, щото и те ЧАК такива цигани не са...

14.12 2013 в 07:27

Ханку,

ко прайм бе организаторе грандиозний великий? Къде са ти студентите милиони бе Х..Йанку. Къде сте бе революционери велики грандиозни. Изгаснахте като фас на течение. И Кличко в Киев и той тоже. ХОХЪЛИТЕ БАНДЕРОВЦИ ФАШАГИ и те увяхнаха. А пак им се кефете. Сал туй ви остана, клавиатурните полюции. Ти няма да прокопсаш, ами върви при твоя идол Митю Пищака, че барем се облажиш нещо покрай него.

13.12 2013 в 22:48

Добре за това ще ти платят ли? Толкова е крайно, че някак си няма как да мине за автентично. Според мен това е брак.

13.12 2013 в 21:14

"Не целим да правим партия, нито целим нашите искания да се превърнат в програми на партии"

И там ви е грешката! Ако искаш нещо свършено като хората, свърши си го сам. Направете партия, с 2 ръце ще гласувам за вас!