Протестът: Ден 19: Честитки за рождения ден на Пеевски

OFFNews 27 юли 2020 в 18:57 7958 2

На 19-ия пореден протест срещу правителството и главния прокурор хората поставиха на дневен ред рождения ден на депутата от ДПС Делян Пеевски. Изпратиха му и символични картички. Импровизираха с торта от картон. Пред БНТ хората поискаха отново оставката на директора на националната телевизия Емил Кошлуков и настояха: "След "Росенец" ще си върнем и БНТ от Доган".

"След като блокадите започнаха, след като обявихме националната стачка в сряда, продължаваме заедно на познатия сборен пункт и ще бъдем пред МС", обяви в понеделник Отровното трио.

Исканията са същите - оставка на Бойко Борисов и кабинета му и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите настояват още за машинно гласуване и свикване на Велико Народно събрание, което да промени конституцията на страната.

И днес OFFNews следи в снимки протеста в София.

Хронология на събитията

21:40 ч. - Орлов мост отново е затворен. Запречен е и паметника на Васил Левски.

21:10 ч. - Гражданите се спряха пред сградата на Европейското представителство за кратко. След това се отправиха по познатия вече маршрут към Орлов мост.

21:00 ч. - Въпреки представените по-рано от премиера Борисов социално-икономически мерки за справяне с коронавирусната криза, протестиращите продължават да настояват за оставка на правителството и за оставка на главния прокурор.

Новото днес е, че беше взето решение да се създаде инициативен комитет, в който да влизат представители на неправителствения сектор и граждани. Този комитет ще координира действията по време на антиправителствените протести.

20:51 ч. - Протестиращите тръгнаха по централните улици на столицата с викове: "Оставка!".

20:12 ч. - Арман Бабикян от Отровното трио: "Единственият, който иска да празнува с него (Делян Пеевски) рожден ден, работи в онази сгради". Сочи Министерския съвет и има предвид Бойко Борисов. "Така че днес вървете след тортата", каза Бабикян.

20:11 ч. - Пред БНТ се е събрало множество с искане за оставката на директора на националната телевизия Емил Кошлуков. Протестът издигна искане "След Росенец да си върнем и БНТ от Доган".

20:10 ч. - Над София се изсипва поредния пороен дъжд. 

20:04 ч. - Пред Министерския съвет вече са дошли много хора. 

19:30 ч. - Пред сградата на БНБ активисти на "Да, България" отбелязаха 40-ия рожден ден на депутата от ДПС Делян Пеевски под надслов "Картичка за Шиши". Десетки се включиха в акцията, като отправиха своите пожелания към депутата, а впоследствие се присъединиха към големия протест на Ларгото.

19:25 ч. – Пред централата на ГЕРБ са се събрали от гражданско движение "Боец", което организира акция под наслов "Масово писане и връчване на оставки". Звучат песни на „Ахат“ и Васко Кръпката. Символичната оставка гласи: "Оставка до Народното събрание на Република България от Бойко Методиев Борисов" и "Аз, Бойко Методиев Борисов, заради гражданите на площадите и по криминални и корупционни причини, подавам оставка като премиер на Република България. По същите причини подавам оставката и на цялото правителство".
„На подобни места се решават човешки съдби, решават се бизнеси. Тук се взимат важни решения, които касаят всички нас. Те не се взимат в Министерски съвет или в Народното събрание. Взимат се ето на такива места - в партийни централи, в сараи, в хотел "Берлин", в "Зайчарника" в Банкя, в "Осемте джудета", заяви лидерът на Боец Георги Георгиев.

18:56 ч. - Хората започват да се събират пред Триъгълника на властта. На площада са около стотина души. Полицейското присъствие е засилено. Камионът, който неизменно озвучаваше площада, сега е друг, по-малък. 

Кадри от протеста, които по-късно разпространи МВР:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

606

2

order

28.07 2020 в 07:22

По действителен случай!!!!!

Бай ТУЛУП прелитайки над територията казва на Севда..."Абе ще взема да хвърля една пачка евраци та да зарадвам некой пенсионер"....
А Севда му рекла: "Абе Буби ако ти скочиш цел народ ще се зарадва!!°"

Скачай Баце, зарадвай матреяла!!!

3040

1

Любомир Димитров

27.07 2020 в 20:22

ФК "Левски" са в криза.
Едно предложение: Защо не вземат Любимец 13 . Той е заклет левскар,според негови думи. А се очаква всеки момент да разтрогне по взаимно несъгласие с работодателите си - народа ! Пък и ще им излезе без пари - той си има в чекмеджето !
 
X

Да помогнем на украинските деца!