Ден 39: От понеделник ще има блокади изненади

OFFNews 16 август 2020 в 18:46 6912 2

От утре тактиката на протестиращите е да блокират изненадващо обществени сгради. Това става ясно от намеренията на БОЕЦ. Протестиращите ще се събират на Орлов мост и оттам ще поемат за изненадващите блокади. За това потвърди и адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио от стрийм от автомобила си по подобие на премиера Бойко Борисов.

39-ият ден отпротестите с искани за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев започна с културно-масови прояви. На площада на Триъгълника на властта концерт изнесе Тодор Трайчев. 

Блокадите на трите възлови места в столицата - Орлов мост, Цар Освободител и ректората пред Софийския университет, остават.

Хронология на събитията:

21:02 часа - Звучи химнът на страната. Хората пеят на площада. Тръгва шествие по местата на палатковите лагери.

20:54 часа - Арман Бабикян от Отровното трио благодари на българите в чужбина за подкрепата в исканията за оставка на Борисов и Гешев. Омръзна ми да слушам, че ако падне горкият, няма да знаем какво да правим. Срам ни е от вас, Борисов. Тук сме, за да изчистим този срам. Излишен сте! Тези, които са на работните си места, ви ненавиждат! Тези, които търпят сътрапите ви по места, тези, които стискат зъби, тези, които си мълчат, за да отидат децата им в детски градини, ще ви изхвърлят от тази власт. Вашето благоволение не ни е нужно, за да живеем тук. България са гражданите, се сините буркани! Това е България, Борисов!

20:49 часа - Велислав Минеков от Отровното трио - ние много добре знаем какво искаме. Нашите  профсъюзи е време да изберат с кого са - с мафията или с нас, заяви той и така отговори на председателя на КТ Подкрепа Димитър Манолов. Как да управляват държавата хора, които са мръсни в душите си. 

20:40 часа - Архимандрит Дионисий попита ще допуснем ли образ с такава жлъч да се подвизава във властта. Узурпаторът на българската изпълнителна власт Бойко Методиев Борисов, на когото тук всички вие събирате книги, за да разпознава буквите. Този персонаж ни предлага фундаменти. Иска да изглежда човек на словото. Велики българи сте вие. Нито онова ВНС, нито което иска да организира Борисо. Режим на ГРУ няма да допуснем. Да, конституционно реформи, но не от задкулисни персонажи. Ще докажем нашата независимост. Ние ще се освободим от този ангел сатанин, който се е настанил във властта. Долу на тази власт!

20:34 часа - Бойко Борисов ти си некомпетентен и корумпиран, твоето място е другаде. Събери си цялата свита и напуснете България, призова друг оратор Тенко Славов.

20:27 часа - Проф. Мутафов, който е сред хората от БАН, поискали оставката на премиера, заяви, че българската интелигенция от години не се чувства представена, защото в чужбина са пращани хора, без да знаят език. Те не знаят кафе ли питат дали искат или торта. От 30 г. управление от прости и корумпирани хора нищо не се получи. Ще вървим напред, независимо от цената. На Макиавели от Банкя пиша среден 3.

20:25 часа - Минчо Спасов обяви, че най-подготвената сила в този парламент е ДПС, която не е била изненадана от словото на премиера. Ще позволим ли на този провалил се шофьор да вози нашите деца, запита Спасов, който преди това обяви, че Борисов е катастрофирал на три пъти с джипа си. 

20:01 часа - Хората вече се събират за поредния протест. На площада се стичат още протестиращи.

19:50 часа - Адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио призова хората от различни градове да блокират местните си институции, като например разпънат палатки пред сградите на общините или на офисите на ГЕРБ и ги замерят с яйца. Това става чрез видео във фейсбук, озаглавено "неДжипка ТВ". По примера на премиера адвокатът говореши, докато караше.

18:51 часа - Думата имат гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12621

2

TOR

16.08 2020 в 21:06

Ако има значение, ама едва ли ще има, повече няма да отворя ofnews. Йончев губиш.

2900

1

nrb

16.08 2020 в 19:37

05.08.2020г. Радев: Трябват промени в конституцията. -- -- -- 14.08.2020г. Радев: Не, няма да има промени.
 
X

Да помогнем на украинските деца!