Парадокс: Даренията за ПП са се увеличили в резултат на компроматната лавина

Очакваме още много мръсни удари и фалшификации. Благодарим, че ни помагате, точно когато е най-трудно, заявиха от пресцентъра на партията

Ружа Райчева 22 май 2024 в 16:21 9256 14

Кирил Петков и Асен Василев в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Кирил Петков и Асен Василев в Народното събрание

"Продължаме промяната" заявиха, че благодарение на изтеклите - и по думите им манипулирани - записи на техни вътрешнопартийни разговори, в последните дни партията е започнала да получава много повече дарения.

На официалната си страница във Фейсбук от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП) благодарят на привържениците си, че помагат "точно, когато е най-трудно".

През последните дни в сайта "Афера", който често се използва като пощенска кутия от ведомства и служби, излязоха три записа на разговори между лидерите на ПП. В първия запис се чува как съпредседателят на ПП и бивш финансов министър Асен Василев казва, че "неофициален кеш в торби имат". Оказва се, че другият съпредседател на ПП - Кирил Петков, не е бил наясно с наличието на въпросния кеш, след което другите участници в разговора - Лена Бориславова, Николай Денков и неизвестен мъж, обсъждат как точно да го легализират.

Във втория запис лидерите на ПП си говорят как "президентът Радев с кеша можел да купи изборите и да разбие ГЕРБ". Последният компромат бе публикуван вчера. В записа се чува гласът на Кирил Петков, който разказва на някого по телефона как ще вкара "неудобните" в списъка на санкционираните по глобалния закон на американското финансово министерство "Магнитски" с помощта на "американеца" и "Джеръми".

Въпреки всички тези скандали днес от пресцентъра на ПП уведомиха, че благодарение на цялата тази компроматна лавина са започнали да получват много по-голям брой дарения. Те пишат, че очакват още много "мръсни удари" и "фалшификации". Според ПП целта на черната кампания срещу тях е българското общество да се върне към политическия застой, финансирането по модел "постна пица" и поддържането на институциите в състояние на "бухалки".

Ето какво написаха от ПП в социалните мрежи:

"В последните два дни, откакто атаките срещу нас продължиха с тайни манипулирани записи, започнахме да получаваме много повече дарения.
Благодарим ви от цялото си сърце, че ни помагате и че оставате с нас точно когато е най-трудно!
Очакваме още много мръсни удари и фалшификации. Целта им е да свикнете, че връщането към застоя, постната пица и институциите-бухалки е неизбежно.
Не се примирявайте! Можем да живеем в нормална европейска България!
Помогнете ни, за да доведем тази битка докрай. Всяко дарение е важно."

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1005

    14

    Sanata

    23.05 2024 в 16:26

    И слава богу, показва че има честни хора в България които могат да мислят със собствените си мозъци, а не да подскачат като дресирани кученца на afera, pik, blitz, като Слюнгерчето например.

    22553

    13

    dolivo

    23.05 2024 в 08:27

    как Люхер, я обясни?

    -7495

    12

    Люгер Химарс

    23.05 2024 в 01:17

    е то стана ясно как вървят даренията в тая партия

    17439

    11

    мнение от IP

    22.05 2024 в 22:12

    За това, че някой записва и къта записите една година, изводите ще си направим сами. За съдържанието им също. Нито манипулациите с тълкуването, нито отбранителните обяснения имат смисъл.

    605

    10

    Telluris Malus

    22.05 2024 в 20:39

    До Балканец:

    Вероятно ще представят.

    300

    9

    демотиватор

    22.05 2024 в 20:09

    Шарлатани, обичаме ви !!!!
    Ще ви даря и аз няколко пици (не постни) на "Чаталджа", да не останете само на честни хляб и вода, безсребърни благодетели вие наши! (ジ)

    -393

    8

    br.bravo

    22.05 2024 в 19:45

    Хахахахххаахахаааааааааахххаа

    -295

    7

    Балканец

    22.05 2024 в 18:30

    До Telluris Malus

    Доколкото съм запознат, партиите са длъжни да представят финансови отчети, което включва и отчет на средствата от дарения.

    605

    6

    Telluris Malus

    22.05 2024 в 18:19

    До Балканец:

    Какво да представлява този документ?

    -295

    5

    Балканец

    22.05 2024 в 18:11

    Записите няма да ги коментирам, но според мен “От ппдб казаха” вече не е достоверно и е задължително да се провери твърдението.

    Нека (а в даден момент и ще трябва) да докажат думите си с официални документи. Ще следя с интерес.
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София