Методи Лалов поиска Христо Иванов да подаде оставка след вота

Иванов веднага поиска да бъде проверен лично и като председател и призова кампанията да не бъде проваляна отвътре

OFFNews 11 октомври 2021 в 10:40 11729 3

Снимка Архив

Общинският съветник от Демократична България в СОС Методи Лалов поиска оставката на съпредседателя на коалицията Христо Иванов след изборите. Според него оставки "следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. 

"Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква все повече хора и привлича все повече други с клиентелистко мислене и цели", пише Лалов във Фейсбук.

Според него "неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще проличат още в резултатите от предстоящите избори". В друг пост Лалов пита: Да сте разбрали в "Да, България" или в ДБ: Да са проведени вътрешни електронни избори за определяне на кандидатите за народни представители? Или е удобно да се говори публично за демокрация, откритост, конкуренция и дигитализация, но когато става въпрос за постове и заплати нещата стоят по друг начин?

Методи Лалов бе председател на групата на ДБ в Столичния общински съвет, но в началото на септември подаде оставка и остана съветник. В израз на гласуваното ми доверие от столичани ще продължа работата си в СОС като общински съветник от "Демократична България" за изпълнение на заявената програма в рамките на закона и винаги в интерес на гражданите", написа тогава той. Той бе в листата на ДБ за парламентарния вот на 11 юли на последното 28 място. 

В отговор Христо Иванов написа във фейсбук:

"Днес ще се обърна към Националната контролна комисия на "Да, България" с искане да бъда проверен аз и моята дейност на поста председател на партията за всички обвинения, които се отправят по мой адрес. НКК ще може да събере и систематизира всички твърдения заедно със съответните доказателства и ще може да ги представи под формата на доклад на предстоящата до края на 2021 г. Национална конференция, така че всичко да може да бъде обсъдено по структуриран и институционален начин. Всички, които имат с какво да допълнят тази картина, могат да се обръщат към НКК. Надявам се, че е излишно да подчертавам важността на тази кампания и на това всички да опитаме да не я проваляме отвътре".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!