Борис Бонев: Скептични сме към коалицията на ПП-ДБ с ГЕРБ

OFFNews 04 юни 2023 в 12:24 2378 2

Борис Бонев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Борис Бонев, Спаси София

Скептични сме към коалицията на ПП-ДБ с ГЕРБ и то заради ролята на ГЕРБ, каза пред БНТ лидерът на "Спаси София" Борис Бонев.

"Спаси София" и ПП-ДБ имат договорка за общо явяване на изборите в София. Бонев заяви, че към този момент няма яснота около името на кандидата за кмет. От записа от Националния съвет на ПП-ДБ обаче се чу името на съоснователя на "Телерик"  Васил Терзиев. Нещо повече, от записа става ясно, че Кирил Петков първо е съобщил идеята за ротационния кабинет с Терзиев, а едва след това със собствената си парламентарна група.

Според Борис Бонев след като за 18 години с управлението си в София от ГЕРБ не са показали, че могат да се справят с корупцията, едва ли на национално ниво "изведнъж ще станат антикорупционери и истински европейци".

"Хубавото е, че много бързо ще си проличи дали този скептицизъм е основателен или не, защото темите, които са си поставили, трябва да започват много бързо да се изпълняват. Ако това не се случи, значи не е имало смисъл".

Бонев изтъкна, че "Спаси София" няма да допусне управлението на столицата да бъде разменна монета на националната политика. "Това е и приятелско намигване към ПП-ДБ - че подобен тип разговор не може да бъде воден с нас при никакви обстоятелства и дори при намек за подобна сделка достигне до нас, ние ще действаме своевременно", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови