Асен Василев: Завел съм иск срещу Тошко Йорданов в СГС

Представители на "Продължаваме промяната" влизат в инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев за кандидат-президент.

OFFNews 25 септември 2021 в 17:32 17569 2

Бившият финансов министър Асен Василев, който е и един от лидерите на "Продължаваме промяната", е завел иск срещу Тошко Йорданов в Софийския градски съд. Според него там е мястото, където трябва да се реши този спор. 

Това обяви Василев в интервю пред Нова ТВ. Искът е заради обвинението от Йорданов към бившия министър, че е откраднал интелектуална собственост. В края на юли екс-депутатът от "Има такъв народ" заяви от парламентарната трибуна, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. Става въпрос за сайта "Лесно.ком", в чиято дейност Василев имал участие и финансирал с личен заем, а по думите на Тошко Йорданов, по-късно откраднал интелектуална собственост.

В думите на Йорданов Василев видя "дългата ръка на ДПС", след като три пъти е канен за министър, а след това "се е оказал проблем".

Румен Спецов, условия и споразумения

На въпрос дали след като двамата бивши министри са поставили условие хората в "Продължаваме промяната" да са били само от една партия, а лидерът на Волт Настимир Ананиев не отговаря на това условие, има колизия, Василев отговори:

"Условието е поставено за депутатите, които ще са от Продължаваме промяната. Лидерите на партиите могат да правят предложения. Ние с Кирил Петков одобряваме всички листи, така че колизия няма". 

Бившият министър добави, че се водят разговори с няколко малки партии, които искат да подкрепят проекта им, без да предявяват места в депутатските листи и без да изискват плащане. 

По думите му хора, продали фирмите си със задължения на малоимотни лица, не са кандидатствали при него и Кирил Петков. Думите му бяха в отговор на въпрос дали в проекта им биха приели подобни хора. Василев уточни, че ако става въпрос за Румен Спецов (шеф на НАП - бел. ред.) - то той е продал фирмата си без задължения и биха го приели "с удоволствие".

Според него между "Продължаваме промяната" и ДПС има тема, която ги различа много - темата за Делян Пеевски. "Ние вярваме на преценката на правителството на САЩ, че Пеевски е злоупотребявал със средства. ДПС не вярвам на тази преценка и твърдо застават зад него", каза още той, като добави, че няма разбирателство и по темите за главния прокурор и за съдебната реформа. 

На въпрос дали от ПП биха сключили споразумение и с ГЕРБ, ако от партията на Бойко Борисов изпълнят петте условия, бившият министър заяви:

"Вземаме предложението на Демократична България за съдебната реформа. Вкарваме ги в зала, ГЕРБ ги подкрепят и тогава вече ще можем да говорим. Ако ГЕРБ не ги подкрепят, тогава няма да има разговор. Много е просто". 

Относно това защо не са приели предложение на "Демократична България" да се явят заедно на изборите Василев обясни, че управлението на държавата не е само съдебна реформа. По думите му има различия по икономическата програма, като от "Демократична България" са по-вдясно от "Продължаваме промяната".   Той припомни, че различия има и за кандидатурата на президента Румен Радев.

Бившият финансов министър обяви, че целта им е да са първи на предстоящите парламентарни избори. Стана ясно и че представители на "Продължаваме промяната" влизат в инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев за кандидат-президент. 

Днес двамата бивши министри – Кирил Петков и Асен Василев, посетиха и Хасково. Пред медиите Василев заяви, че двамата не са месии. "Не казваме че ще правим от водата вино. Казваме, че всеки трябва да хване мотиката и да си окопае лозето. Но после не трябва да има едни, които да го откраднат", каза още той.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  -3600

  2

  ROKO s GRANATA

  26.09 2021 в 10:20

  sashka_vasЕva, ГЕРБАВА СРИНО ☭, СВИКВАЙ..... ПОЖАРНИКАРa "БУДА" ОТ БКП-2 "ГEйРБ и ЧУК" ☭ ВЕЧЕ ИЗТЕЧЕ В КАНАЛА..... МУ-ХА-ХА
   
  X

  Васил Терзиев пред OFFNews: Искам след мен да остане наследство, което не се разпада (видео)