Валентин Касабов: Следващият път Сидеров ще убие човек

OFFNews 08 януари 2014 в 09:55 13415 10

Иво Инджев и Валентин Касабов
Иво Инджев и Валентин Касабов

Преди Борисов покровителства Волен Сидеров, сега го пазят Местан, Станишев и Доган. Ако прокуратурата не реагира и този път, следващият път той ще убие човек.

Това коментира в студиото на „Здравей, България” съпредседателя на НФСБ Валентин Касабов по повод скандала, който се разрази на летище Варна. При него лидерът на „Атака” е влезе в словесен сблъсък с френски дипломат, след което удари полицай. 

„Заплатата на Волен Сидеров е запорирана, след като го осъдих. Не знам с какво живее сега, но дължи около 8 700 лева с лихвите за клевета и обида. Сега виждаме поредица от скандали, но по-страшното е, че прокуратурата не реагира. Едва вчера тя се размърда. Има редица случаи на нападения срещу хора, сигнализирали сме за тях, но прокуратурата не реагира на тях”, категоричен бе Касабов.

Съпредседателят на НФСБ представи в студиото и документи, в които портиери дават показание за участието на Сидеров в офшорни фирми с капитал от 100 000 долара във всяка. „Прокуратурата обаче не е предприела действия по този сигнал”, каза той.

„Цяло денонощие българските власти не могат да се разберат как точно да реагират и какво точно да съобщят. Това ми напомня на тъжната и трагична история с Кербала, когато загинаха български войници, а българските медии 5 часа не можеха да съобщят информацията”, коментира журналистът Иво Инджев.

„Тук е намесен международен фактор, който определено е наклонил везните към това висшите магистрати да говорят за случая. В Германия вече веднъж го спасиха. Той тогава крепеше управлението на ГЕРБ. Държавата със сигурност тогава се е намесила, за да бъде измъкнат от онзи скандал, след като представя дипломатическия си паспорт. Сега обачетой напада дипломатическо лице на българска територия. Мога само да предположа, че в чисто юридическия смисъл не искат да дават аргументи на виновния да се защитава, че е обвинен неправомерно”, допълни Инджев.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!