Проходът на Републиката остава затворен до утре

OFFNews 20 юни 2014 в 14:38 3766 0

Проходът на Републиката остава затворен до утре.

Проходът на Републиката остава затворен за движение за всички видове моторни превозни средства. До възстановяване на движението шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка.

Това съобщиха от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

Трафикът на тежкотоварни коли от Южна към Северна България е насочен през Ришкия и Котленския проход.

Утре, ако няма валежи, започва разчистването на Прохода на Републиката, увериха от АПИ. Наводнението в прохода е нанесло щети на пътна настилка и на два моста.

В област Добрич е ограничено движението по отсечките Добрич - Балчик, Добрич - Оброчище, Оброчище - Рогачево - Кичево - Варна и по пътя Варна-Балчик в района на Кранево.

В област Велико Търново две съоръжения на път І-5 са в аварийно състояние. Участък от път ІІ-55 - подхода към Прохода на Републиката, е прекъснат в района на Килифарево. Около 200 м от пътя са разрушени от приливната вълна и са непроходими.

Във Велико Търново - южният пътен възел, е бил залят от около метър вода. Нивото в момента е спаднало и аварийните екипи почистват наносите.

В област Габрово има проблеми с подпорните стени на пътя Трявна - Дряново. Целият трафик е пренасочен през прохода Шипка.

Веднага след оттичане на водите екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“ започват огледи на пътната мрежа в областите Варна, Добрич, Габрово и Велико Търново, за да се направи оценка за състоянието на пътната мрежа, нанесените щети и мерките, които ще се предприемат в максимално кратки срокове за възстановяването й.

За преодоляване на щетите от наводненията АПИ ще кандидатства за осигуряване на финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови