Обстановката в Добрич, Варна и Велико Търново остава тежка

OFFNews 20 юни 2014 в 14:24 5825 0

Снимка Булфото / Любомир Бенковски

Обстановката на територията на областите Варна, Добрич и Велико Търново остава тежка след проливните дъждове. Там работят всички налични пожарникари и спасители, включително служителите, които по график не са на работа.

В област Варна е обявено бедствено положение в град Игнатиево и в още 10 селища. Между селата Водица и Засмяно е залят мостът, свързващ двете населени места.

Достъп до село Генерал Кантарджиево е прекъснат, защото мостът, който свързва селището с главния път, е залят от вода. Край село Долище водната стихия е отнесла изцяло пътната настилка.

Покачено ниво на реката в село Крумово е прекъснало връзката между двата квартала на селото. Прелива ретензионният басейн на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в село Въглен.

Водата е заляла изцяло улиците, дворовете и приземните етажи на жилищните сгради в селата Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Раднево, Въглен и Орешак.

Жертвите на стихията във варненския квартал „Аспарухово” вече са 10. С последиците от наводнението там се борят над 140 пожарникари и спасители, осигурена е и нужната техника.

Появилата се информация, че Аспаруховият мост е застрашен от срутване, не е вярна, уточняват от МВР. Съоръжението е изправно, но преминаването по него е затруднено предвид усложнената оперативна обстановка.

На територията на област Добрич работят 8 пожарни и спасителни екипа. Осигурена е евакуация на застрашените от стихията хора. По поречието на река Суха река е спряно електрическото захранване. Сигналите за наводнени сгради и улици в областта са над 250. Пътят Балчик-Кранево е затворен. Потвърдена е информацията за един загинал на територията на областта.

На територията на общините Велико Търново, Килифарево и Дебелец е обявено бедствено положение. Наводнени са къщи и промишлени обекти. В района на гр. Дебелец са евакуирани 8 човека. Бедствено положение е обявено още в община Горна Оряховица и с. Първомайци. Към момента преливат язовирите Стамболийски и Плаково.

От 9 до 12 часа днес на територията на страната екипи на пожарната са реагирали на 336 сигнала за произшествия, от които 13 пожара и 320 спасителни дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови