Михалис Хаджиянис: Музиката е моето убежище

Суперзвездата на гръцката музика се завръща с концерт в Античния театър на 8 юли

OFFNews 17 юни 2024 в 13:35 2088 0

Михалис Хаджиянис

Снимка Ивентим

Михалис Хаджиянис

Той е най-успешният изпълнител в южната ни съседка за първото десетилетие на 21-и век. Печелил е Евровизия, закривал е Олимпийските игри, хитовете му достигат милиони гледания в YouTube, а продажбите на албумите му надхвърлят 30 млн. копия. Със стотици концерти е любим на публиката от родния му Кипър, цяла Европа, от Северна Америка до Австралия.

„Музиката е моето убежище, моето успокоение”, казва Хаджиянис. „Това е начинът, по който изразявам всичко и варвам, че правейки това, хората, които слушат песните ми, изпитват същото”. Връзката с публиката се гради с времето, нужни са честност и доверие тази връзка де се гради и да се развива, е веруюто на изпълнителя.

В дома си Михалис има книги за рок легенди. „Рок музиката е част от моето детство”, казва той. „Дори си мисля, че това, което правя, е микс от много музикални стилове – поп, рок, традиционна гръцка музика.”

За свои идоли в поп и рок музиката Михалис посочва Dire Staites, Genesis, Питър Гейбрийл, Кейт Буш, с които е израснал и се е оформил като музикант.

https://www.youtube.com/watch?v=GU7YSEUjrH4

Михалис Хаджиянис има особена връзка с България. Първото му идване у нас е през 1994г. още като тийнейджър. След като печели песенен конкурс в Кипър, идва за по-големия конкурс в София, в НДК. Тридневното състезние завършва с участието на Джо Кокър, спомня си той. Това са първите му изяви на сцената и може да се каже, че страната ни е свързана с началото на неговата кариера.

Обичан е от българската публика с многократно разпродадени концерти в НДК и Античния театър. Самият той с изненада разбира, че българите обожават песента му „De Fevgo“. „Не можех да повярвам какъв голям хит е в България. Тя е една от любимите ми песни и е хубаво за зная, че хората извън Гърция я оценяват”, казва той.

Михалис Хаджиянис идва у нас с вечните си хитовете, но и с новите парчета, станали вече любими на публиката. Концертът му е на 8 юли, Античен театър, Пловдив. Билетите се продават в мрежата на Ивентим.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите