Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Ритникът в метрото и българинът с бирата

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 14 декември 2016 в 20:05157754
Кадър от видеото, на което се вижда българският гражданин, който взема от стълбите бутилката бира, след като негов приятел рита жената по стълбите.

Шокиращите кадри от берлинското метро, показващи как млад мъж рита брутално жена, намериха широк отзвук и в България, където извършителят веднага бе обявен за бежанец. Оказа се обаче, че един от спътниците му е българин.

Гледката е повече от отблъскваща: с ритник в гърба млад мъж събаря една жена по стълбите в берлинското метро и спокойно продължава по коридора. Един от тримата му спътници вдига бутилка бира от стъпалата и нехайно тръгва подир злосторника. Без да го е грижа за жената, сгърчила се от болка в ниското.

Отвратително

Това видео вече от седмица се върти из социалните мрежи, а в България няколко медии дори побързаха да обявят извършителя за бежанец. С настойчивия намек: „Ето какви ги вършат брадатите „гости” в Германия”.

Извършителят все още се издирва, но неговият спътник, който спокойно си взима биричката и не се интересува от жертвата, се оказа българин, както потвърди берлинската прокуратура. Самият злосторник също може да идва от България, както намеква прокуратурата, но това всъщност няма значение. Ако ще да е германец, исландец или патагонец, ако ще да е и бежанец - отвратителното и безпричинно насилие трябва не само да ни шокира и покруси, но и да ни окачи обица на ухото. Дори две:

Лъжи и внушения

Първо - да не вярваме на лавината от лъжливи и фалшиви новини, която постепенно ни задушава. И най-вече - да не вярваме на полуистините, надлежно подправени с пропагандни внушения в булевардните медии и в социалните мрежи, където безцеремонно се човъркат страховете и предубежденията на хората. „Насилие в Германия? Явно е дело на бежанец” - така звучи може би най-популярната от тези туршиени полуистини.

И второ - преди да сочим с пръст другиго като насилник и злодей, да се замислим поне за малко дали пък и в нашето гордо и уютно „ние” няма достатъчно насилници и злодеи, от които да се срамуваме. Защото българинът, който се интересува не от ранената жена, а от биричката, в никакъв случай не може да породи национална гордост.

В крайна сметка обаче: насилието няма нито родина, нито религия. Неговата "родина" е човекът, а "религията" му е омразата.

Коментар на Александър Андреев от "Дойче веле".
Баш Патканът на Републиката

Рейтинг : 2556

15.12 2016 в 11:00 4
+ 10
- 0
Преди два дни българин (охранителче в дискотека) прослави България и в Мурсия, Испания.
Жертвата е със строшен череп.
https://www.youtube.com/watch?v=fAeb2s5FIvc&feature=youtu.be
Лопе де Вега

Рейтинг : 18034

15.12 2016 в 09:15 3
+ 1
- 0
Не е ли време да поискаме циганите да си върнат истинските имена, за да не се бъркаме кой какъв е?

За сведение: Преди години търсих едно име в актовете за раждане от 1905 до 1908 г.г. В тях задължително е отбелязвана "народност". Познайте какви имена са давали на циганетата! Впрочем, така ги пишеха - цигани. Всички имаха турски имена. Те така!

Поздрав!
El Commandante

Рейтинг : 69928

14.12 2016 в 23:20 2
+ 10
- 1
Андреев, ако излезе че е циганин,кво правим?

Предлагам още отсега станалите традиционни новогодишни изнасилвания в Кьолн да бъдат приписани на българи, да сме на чисто....
Професор Балкански

Рейтинг : 76675

14.12 2016 в 20:50 1
+ 22
- 1
И кво са? Излезе, че не мангустите, налазили Германия, грабещи и насилващи, са виновни, а някакъв си неизвестен хипотетичен "българин"? Авторът дори не се е опитал да бъде минимимално политкуректен, и поне да използа термина "български гражданин", а директно го заклеймява като "българин"? Колко да е "българин" - във Факултета, Филиповци и Столипиново май е пълно с точно такива "българи"? Жалка история.
 
Още от : Коментари
29 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.