Стани, Лазаре!

Венци Мицов 15 октомври 2020 в 10:57 8739 0

Новината на деня - мъж от Сливен бил обявен за починал.

След като негов приятел не го намерил, се обадил на 112, оттам пратили линейка, полиция, разбили вратата му и го намерили вътре.

Веднага написали смъртен акт, но после, докато мъжът стоял в погребалната агенция, изведнъж се оказало, че мърда.

И всъщност мъжът оживял. А сега е в кома в болницата, но определено не е мъртъв.

Край на новината.

Както казват хората, "случват се такива работи". Да, у нас се случват такива работи.

Като например оня случай от далечната 2011, когато възрастен човек беше припаднал пред медицински център в наш голям черноморски град. Когато минувачите започнали да викат към медицинския персонал на медицинския център, оттам категорично отказали да направят каквото и да било и посъветвали минувачите да звъннат на 112. Да, ама за 112 било късно - мъжът починал. И тялото му стояло още два часа пред медицинския център, защото установяването на смъртта не е лесна работа.

Който не вярва, да види написаното най-горе в тоя текст.

Край на историята.

Случват се и такива работи.

Случва се и да си плащате здравните осигуровки, да сте изряден и точен към данъчната политика у нас, да сте стриктен и дисциплиниран в плащането на сметки, глоби, а бе всичко, което се сетите. А после да се разболеете от някоя сериозна болест, да отидете на лекар, да стигнете до специалист и да ви кажат под сурдинка, че трябва да си платите това - онова на обща стойност да кажем 8000 лева, иначе няма как да ви оперират...

Случват се и такива работи. Или поне така казват. Ние, разбира се, не им вярваме на тия слухове, но все пак такива слухове се случват...

Край на слуховете.

Случват се такива слухове.

У нас се инвестират толкова пари в подслушване, че няма как да слуховете да не са повече от новините.

А и те па едни новини... Като тая, че живеем в икономически срив, ама не много силен, даже, да не кажа съвсем мъничък. Даже, като се замисля, хич няма срив, защото "Мудис" ни повишиха кредитния рейтинг и сега можем да си дърпаме кредити на корем. Което значи, че сме супер. Което пък значи, че тия платени протестъри, дето хвърлят яйца по МС, не са прави.

Край и на това.

Случват се и такива несправедливости като родния протест.

Но да оставим случващото се и да се върнем на реалността.

Тя е следната. Има епидемия от COVID-19. Днес имаме 819 случая. И няма никакъв проблем. Март имахме 20 случая. И беше ад - чували с трупове, VSI4KI 6E OMREM FACKI MAKI, ще се мре, яко ще се мре...

Впрочем, до ден днешен не мога да разбера кой гений реши да затвори парковете през март месец 2020 година, но вчера... вчера един от хората от НОЩ, фамозният професор Кантарджиев, хвърли малко светлина в тая история. Затворихме - вика Кантарджиев пред БНР - парковете тогава, за да дисциплинираме хората.

Да бе, дисциплинирахте ги. Толкова ги дисциплинирахте, че сега вярват в извънземните и 5G.

Край на дисциплинирането.

Но и такива неща се случват. Случва се какво ли не.

Например се случва да поискат оставката на шефа на Народното събрание.

Ама на мен това не ми е интересно, както и не ми е интересно изслушването на главния прокурор и активиста на комсомола на Да 16, който му спретна пърформанс с изпринтени на цветен принтер банкноти с лика на Борисов.

Не ми е интересно нищо от това, което се случва в последните дни.

Освен едно.

В каква точно страна живеем?

В страна, в която и да си изряден, можеш да си пукнеш и никой няма да ти обърне внимание?

В страна, в която и да си недоволен от управлението, на управлението няма да му пука и когато ти кажеш, че нямаш достатъчно приходи, че си зле финансово, че близките ти избягаха навън и че реалността те смачква, те ще ти отговорят, че си платен и че Мудис са ти вдигнали кредитния рейтинг?

В страна, в която първите ти хора, вместо да мислят как да те измъкнат от шибаната криза, се плюят и млатят като пияни посетители на дискотека в Перник?

В страна, в която новините са толкова тъпи, че изглеждат сякаш някой третокласник ги е направил в част по трудово?

В страна, в която нито ще спасят живота ви, нито ще установят правилно кончината ви?

Знаете ли, не е забавно. Не е забавно, защото всеки път, когато някой коментира "Случват се такива работи" и вие го попитате - "Къде", той ще ви даде един и същи отговор:

"В България!!!"

Нали помните. Исус възкресил Лазар. Рекъл му "Стани, Лазаре!" и Лазар станал.

Не знам името на възкръсналия човек в Сливен. Дано да се оправи.

Обаче знам, че живеем в страна, която се нуждае от чудо.

Стани, Лазаре! Не разбра ли, че се подиграват с теб, приятелю???

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови