Код „червено“ и евакуация...

Николай Фенерски 28 май 2013 в 09:22 14920 12

Николай Фенерски - редактор на алманаха
Николай Фенерски - редактор на алманаха "Резерват Северозапад"

 

Тава е едно недовръшено заглавие от новината за изригваньето на вулкана у Чили от Вести.бг. Превантивено, ка му викат, маинят ората от тама, за да не загинат. А назе нема ли кой да ни евакуира или да поне да евакуира нанекъде червеногъзия вулкан, който отново е на път да изригне? И да омаже у червено хоризонта. За да не загинем. Червената диария вече почна да ни облива полекичка. Сеги ни подготвят психиатрически за големото си изригванье. Ше фръчът кръв, саполе и други секрети. Постигнаа си, квото си беа замислиле гадовете. Така си го решиа, така стана. ББ и да е имал илюзии слочайно, са го излекувале от тех. Не че пожарния е заслужил да ни подфръга повече от четири години, ма тия четири години беа напълно достатъчни на красножопите да се подготват за ново управление. И да им покажат на гръбавите, че те са само тейна функция, тейно разклонение, „едните са производни на другите“, гръбавите са производни на червените, които взеле решение да поразместат малко видимите пластове. И пак те са на власт. Отново. За пореден път. Не омръзна им, не наядоа се, такава алчнос и лакомиа са неприсъщи за нормалния човек!

Гледам снимки от откриваньето на НС - редко срещан и специално селектиран отбор юнаци, фани единия, удари другия... Сумистите Пеевски и Фидосова, ръгбистите Будойко и Цвъц, отново сградата се напълни с некачествени хора, лош материал, негодни и неуместни, недоправени и фалшиви, изрезки от вестник Стършел... Откровени мошеници по душа като Христо Бисеров и Мая Манолов, осигурила отпечатването на фалшификатите, стават заместник прецедатели на НС, сам председател на НС става Мики Маус, нещастникът, когото вече гледааме у едно друго амплоа, у което показа свойта некадърнос, той ще анауизира, пуедира и ауармира от високото си место, бокуучеца му грозен. Ка па ги избират все с говорни дефекти бе?

Нападжийският директор е вече депутатин, тва е наградата за добре сбираните такси от назе, другият награден ше бъде седенкяджията Орешарски, да му едете орейчеата тамън, нали той създаде кръвопийската служба за терор, наречена НАП. С неги те управляват дръжавата, не с други органи. А у момента се подреждат и се наместват, структурират се и си постилат да легнат на мекичко. А осигурилият безпроблемно опорочаване на изборете с костинбродската печатница па зимал, завалиата, че си гласувал сам на себе си посланическо местенце у Рим. Куче срама нема. Бай Марин си изпълни задачката и сеги може да иде да си почива на една нелоша заплатка за правенье на нищо. Идеалистите се уредиха материално, а материалистите - идеално.

Преду време четох некъде, че у другите страни ората казват за децата си, че спят като ангелчета. Ние тука викаме, че спят като заклани. Такова ни е сравнението. И ние така спим вече толкова десетилетия - като заклани. Команчите ни заклаа малко след 1945 и немаме шансове да възкръснем. Тава протести и други майни гъзини, дето ни лъжат, че биле спонтанни и водели до промени - на ви ги промените. Аресват ли ви? Айде, протестирахте достатъчно, сеги да ви накажем за протестите ви с правителство на седенкяджията. Ще ни размотава човечеца, тава му е спецялността, помните ли палавия му диалог му с оня другия милионер, коги си мислеа, че ги не снимат у почивката? Чудим се има ли сравнителна и превъзходна степен за гнусарите. Бившия ли е по-гнусен или Съселя е най-гнусен? Или предстои да видим как Орешара ше се омаже до плешките? Но и Наместан трудно може да бъде бит по критерия гнуснявост. След изборете тава същество гледа сакчеде си го фрълил с вилата и си го плашил с ватенката. Опитва се да имитира с интелектуално-назидателния си тон своя гуру и пръв гнусар, почетния прецедател от Дръндар. Предчустват якото гнетенье, къде се е задало, копиленцата, и притреперват от удоволствие.

Обаче за законотворчество и взимане на решения на говньовците от ДПС и БСП не им достига едно депутатско гласче, сеги имат 120 парцала вътре, а за да си прокарат некоа нова изгъзица, си им требват 121. И така, драги зрителе, трансферният сезон е открит. Дири се подходящ играч от гръбавите или от съпартийците на Волен, който да бъде трансфериран. Колко струва един добар световен фудбалис примерно? Дваесе - триесе мильона? Да си не мислите, че един депутатин е по-евтин? Ше има за него, ше има и за партийната му централа. Офицялно, разбира се, като се разбере кой е така назоваемият „предател“, от централата ше излезнат със сърцераздирателно прессъобщение колко са възмутени и огорчени от постъпката на бившия си другар.

Само ги наблюдавайте - ако е на атакаджия тоа един скъп гласец, Воленчо ше намаже филията дебело, а ако е от гръбавите, ония са си свикнале да пълнат гушките, та още неко левец нема да ги задави. Нема ни да ги забакне, ни да ги зашлекне. Ше си го муанат тоа трансферец завалишките като циганин топла баничка и нема и да го усетат. Ама може да се направат на луди и да прокарват решения само с тайно гласуванье и да се прават, че не знаат кой е гласувал и всеки път да се плаща на парче. До краа на таа власт пак ще се сберат толко парици, демек тава ше бъде наеманье на играча сал за едно мачле... Да видиме кой вариант ше си изберат, ама не може да си не изберат ни един от двата. Така ели па иначе, команчите у момента са си наточиле зъбките на шмиргела и ше ръфат яко. Нищо не успе да ги запре по пъкя им - за толко години имат пропуснати ползи и требва да наваксват у цицаньето. И туриле „интелектуалния експерт“ или „експертния интелектуалец“ да ни гняса по-интелектуално и по-експертно. Тоа бобовдолски изклесък пръво беше седесар, помните ли? После участва и у тройната гнусотия. А сеги е върхът на кариерата му. Абониран за власт от двайсетина години. Един от главните виновници за нападжийските простотии... И в Германия го нема свръзването на касовите апарати с институцията, аналогична на нашия НАП, да им го напнем у дробо тамън и у устенцата изкопани... Глейте го ка се е уилил като конска пичка:

Пламен Орешарски Снимка: БГНЕС

Изреза се неподготвен и пикаещият във фонтани кашкавалоид Р. Петков. Ребчи се като петел на жешки лайна, не помни гадинката колко го намразиаме преду време и одново се навира пред камерите. И се изказва - еди кой си не можело да управлява у никакъв случай, а еди кой си е добар, демек праи предложения, на които другите бандити от партията-кърмилница не могат да откажат. И рипа от радос най-откровено на избора на Цветлин Йовчев за МВР шеф - щом Петков се радва, значи работата е моооого зле. Ама много. Толкова зле, колкото през най-бучавото време на вечния ни преход. Добре де, питам се понеко път с шашавата си глава, бедни ли са тия ора? Нали са се поналапале с парици, нали са си осигуриле и правнуците с имоте и банкови сметки, кво още сакат от назе, че ни се чеплезат по телевизорете до безобразие? Тва за нашо унижение ли го прават вече? Щото ако е така, успеват.

Другата дъвка за балончета също продължава да се дъвче. Дръжавна сигурност си създала и сайт, наречен desebg.com - пръво си напраиле ужким некомерсиален сайт с разширение .com, което е домейн наставка за комерсиален сайт, а второ си туриле подзаглавие „Независим специализиран сайт за чисто минало и прозрачно настояще“... Което как да коментираме, дами и господа? Миналото може ли да се изчисти с един сайт? И изобщо, може ли едно мръсно минало да стане чисто? То не е ли мръсно завинаги? Или искат да им простим? Ама не са поискали, там е работата, никой не ни поиска прошка. Вината ги поемат с мезета... Що се уядам сеги с тоа сайт, ше попитате и с право. Ами щото от него дойде „новината“, че само 12 парцала от новите ни депутати са агенти на ДС. По четирима от ДПС и БСП, трима от ГЕРБ и един от Атака. Но я ли съм прос или вече истината не е истина - струва ми се, че бройката на свръзаните със службите депутати у последното българско НС е точно 240. Има досиенца и досиенца. Едни са безопасни и са изплувале, други са на „оперативно по-интересни“ лица и едва ли некоги ше видат бел свет. Просто там не може да има чист човек. Ако е чист, нема да е там.

А забелезахте ли и наш Воленчо с железния поглед ка даде дзаден ход? Така лекичко и почти неусетно. На въпроса дали да има нови изборе сеги, той почна да си смуче от пръстите и да си съчинява фантасмагории, че ква голема заплаха имало, ако сеги пак се организират такива неща. Глупав човек е тоя. Много глупав. На глупавите хора глупостта почва истински да им пречи по некое време и не могат да се усетат. И си умират глупави и непроумели къде са сглупили най-много. Щото ако не беше толко сплескан, щеше да се сети, че при нови избори неговите гласове само ще се увеличат. Обаче и на него му нареждат кво да праи и кви думички да излазат от устата му. 12 апостоли на ДС, айде бе, идете да лъжете децата у децката градина.

Ка ще да е. Да спираме, че се изнервиаме. Видело се е, че се сбъдва прогнозата ни за по-ниелото ни бъдеще.

Мишки, гущери и охлюви се заврънали успешно от космоса - съобщават агенциите за експеримента, проведен от руски учени. А у нашата татковина същите животинки у човешки облик се заврънаа на власт - мишки, гущери и охлюви. Всъщност едни мишки, гущери и охлюви смениа други такива. Те си мислат, че ние ще се откажем да им казваме истината у муцуните, ма са сгрешиле. Дордето дишаме, ше се съпротивляваме.

 

В приложението:

 

Един бивш червен северозападен кмет се изказва за смената на властта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!