Из делниците на един луд (30 март-3 април)

Тони Филипов, д-р 06 април 2015 в 12:54 20209 11

Понеделник, 30 март

Ало, пенсиите! Сексът след 70 г. лекувал мозъка. Специалисти от Център за психично здраве в Утрехт провели експеримент с 1700 души на възраст над 72 г. и установили, че смешните движения стимулирали паметта и по-бързото мислене на хората от последната възраст. Тези, които ги практикуват поне веднъж седмично, имали 67% по добри резултати от въздържателите. Учените са на мнение, че тези промени настъпват само при нов любовен трепет. Тоест, за да поумнеете трябва да го правите редовно при редовна смяна на партньора. Но това, братя, не бива да ви плаши. Поради факта, че мъжете живеят средно с по 7-8 години по-малко от жените, на всеки мъж над 85 г. се падат по 7 жени. Стига да не е забравил какво се прави... Щото, дето викаше един пич, "първо забравяш имена, после забравяш лица, после забравяш да си вдигаш ципа, накрая забравяш да го сваляш…"

Чета в „Преса” статия на колегата Димитър Шумналиев, журналист и писател, под заглавие „Синеоката руска агресия”. Специфична статия, невъзможно е да се разкаже, затова ще цитирам някои откъси, за да видите как мисли един 70-годишен мъж: „Политическият сурогат Плевнелиев направи всичко възможно да възпре нашествието на руски красавици, по известни като туристки не с гранатомети, а с бомби. Така наречените цици… Тъй като сексуалният ерзац Плевнелиев не разполага с достатъчно бойни единици, за да неутрализира руската агресия, постанови да ни лиши от руските бойни единици, които пристигаха у нас с възвишения, окопи, ждрела и други чутовни дадености, белязали социалистическия рай на българския чукач… Въпреки визите рускините продължиха да настъпват по нашето Черноморие със стратегическа задача: да покосяват българските пишки, де що видят… Министърът на отбраната съобщи, че ще огласи сътрудниците на военните ни разузнавачи. Все едно да огласиш имената на всички българи, обслужвали руската клиторна клика. … Хиляди българи депозираха в руски касички, повечето небръснати. Хиляди рускини депозираха в български сметки, повечето щръкнали…”

Клиторна клика! Малий…

Маша, представител на руската клиторна клика. Сн. blog.bg

Господи, вземи ми първо перото, преди да ми вземаш акъла! А ако си ми планирал некой старчески сатириазис, направо живота ми вземи! Моля те, Господи!

Премиерът с откритие: "Едно теле или агне има свойството да расте и след това става крава, бик или овен."

За телетата и агнетата винаги съм го подозирал. Но напоследък установих, че и говедото има свойството да расте, ако средата е подходяща.

Областният на Варна Стоян Пасев, автентичен гербер, с друго откритие според „Афера”: „За да се изгради плавателен канал между Варна и Русе е необходимо преди това да се осигури достатъчно количество вода и Дунав да стане плавателен в българския си участък. Това може да стане едва след като се построят шлюзове при Русе и Силистра и се направят два ВЕЦ-а. В момента река Дунав е плавателна само до Будапеща.”

И никой от присъстващите специалисти, включително и министър, не го поправил. Това имах предвид, като казах, че ако средата позволява, говедото расте.

Шефът на „Антимафия“ Григор Здравков дал Вежди и заместника му Боил Банов на прокуратурата поради съмнение за тежка корупция - кражба на 28 млн. лева от програма „Културно наследство и съвременни изкуства”.

Не сме изненадан. Из делниците на един луд, 12 януари 2015 г: „Прави ли ви впечатление, че Веждичката спря да реве като малко дете? Кога едно дете спира да реве? Когато му върнат каквото са му взели, или му дадат нещо по-хубаво. В случая някой е казал на Вежди примерно: „Стига рева, сега си министър, ще си изкараш други 2.5 млн.”

Само примерно, иначе може със съвсем други думи да му е казано. Но вече не реве. Не бих искал да съм на неговото място. Как ли му се къса сърцето като си помисли, че, ако не беше загубил ония 2.5 млн., сега с тия щяха да му станат 5 млн.”

Колко сме бил наивен! Сякаш не може и без тях да му станат 5 млн…

Малката ни държава е една голяма мафия.

Вторник, 31 март

Утре, 1-ви април, правителството ще приеме актуализираната стратегия за борба с корупцията! Не, не е шега, наистина ще я приеме. Отделен въпрос е, че самата стратегия е шега. Бъдещото звено за борба с корупцията ще е под шапката на Цацаров. Той ще бори корупцията. Чуеш ли, Боже, видиш ли?!

Борисов на форума на ГЕРБ-Предприемачи: „Не се подвеждайте по Румъния, ние трябва да гледаме както е в Германия и Холандия. Това са държави, където върховенството на закона е безапелационно. България е минала през това, на нас сега ни трябва малко спокойствие".

А преди десетина дни в Брюксел, свидетелства колегата Терзиев, Борисов казал пред журналистите: "България е пример за борба с корупцията."

Щом е пример, нема какво да се напъваме повече. Така, де, бива ли да ставаме по-големи католици от папата.

Една държава може да е последна и пак да е за пример. Тогава просто се казва, че е лош пример. А за нас може да се каже, че сме един много добър лош пример!

Шефът на АПИ Лазаров обяснява защо в някои участъци на магистралите скоростта се ограничава на 90 км. Трябват ни, вика, 100 млн. лв. След зимата по пътищата са се отворили сериозни дупки.

Предполагам, че има предвид зимата като сезон, а не конкретно тая зима. Щото дупките не са от вчера. Тези участъци бяха на същото дередже и когато преди две години премиерът, Господ здраве да му дава, а и акъл също, вдигна допустимата скорост по магистралата от 130 на 140 км./ч. И сега дойде на нашия… Добре де, ако ние сме толкова по-прозорлив от Борисов, що трябва той да е премиер, а не ние? Така де, не е ли така?

В отговор на интервюто на Цветан Василев пред „Гласове” „Труд” публикува „Задочно интервю с обвиняемия Цветан Василев”. Обаче са допуснали малки грешчици, които издават, че текстът е писан лично от Пеевски. Навсякъде обръщението е на „Вие”, но на две места редакторът е пропуснал да го оправи и си е останало както Пеевски го е написал:. „Как така един шофьор влиза във Вашата банка, с учредено на негово име дружество, без дейност (така нареченото от теб SPV) и си тръгва още същия ден с многомилионен кредит… Ако се окаже, че сте декларирал през годините големи доходи по някакви договори (както твърдят адвокатите ти)…” И стилистиката е на Пеевски. Макар „творчеството” му да е твърде оскъдно, все пак няколкото отворени писма, излезли изпод перото му, не оставят съмнение за авторството на това „задочно” интервю.

Та толкова за медиите, толкова за „Труд”, който иначе бил на Блъсков. Между другото, ако отворите карето на „Труд”, ще видите, че председател на журналистическия борд на вестника е Венелина Гочева, а Блъсков е прост член, даже втори след Зюмбюлев. И за чий Гочева е председател на журналистическия борд на вестника на Блъсков? Не питам, отговарям.

Пък „24 часа” пише: „4 млрд. лева от КТБ са отишли за покупката на фирми, контролирани от Цветан Василев. Това заявява самият банкер като на практика призна, че е ограбил собствената си банка.”

Да, обаче призна и още нещо. Че 34 млн. лв. са дадени като необезпечени кредити на „24 часа”, „Труд”, „Преса”, „Стандарт”… Призна също, че Гочева е изтеглила 150 хил. евро от банката дни преди да бъде затворена. И още много работи призна, които „24 часа” не искат да признаят…

От министерството на транспорта пуснали обществена поръчка за кетъринг на правителственият „Авиоотряд 28“. Властта ще пие „Джони Пешеходеца” черен етикет, водка "Смирноф" и джин "Бийфийтър", ще мези с омари, сьомга на скара, октопод, калмари, скариди, ще десерти с папая, манго, ананас…

А за нас едно съобщение от „Новинар”: Гладът води до дълголетие. Оказва се, че активизирал гена на дълголетието sirt1. Който пък спирал натрупването на мазнини, понижавал холестерола, помагал за унищожаването на болните и раковите клетки и в резултат на това възпрепятствал развитието на Алцхаймер, Паркинсон, остеопороза, диабет. И всичко това с повечко глад.

Така, както ги разказах работите, малко стана като оня виц за партийния секретар. Не си спомням дали съм ви го казвал. Но вицовете са затова – да се повтарят. Председателят на едно ТКЗС раздавал новогодишни награди. „Пена, Нане и Вуте награждавам с по един чифт галоши.” Ръкопляскания. „Партийният секретар награждавам с екскурзия до Париж.” Доволни гласове от залата: „Нека оди бос, нека оди бос...”

Сряда, 1 април

Бойко разправя по телевизора: „Виновен (за фалита на КТБ) е този, който упражнява властта. Пеевски виновен ли е? Не виждам неговата вина. Ако е бил премиер, министър, да, но не мога да кажа Пеевски е виновен, защото Орешарски е спал или Чобанов е спал. Ни най-малко искам да защитавам Пеевски. Че утре ще излезе "Борисов защити Пеевски". Не ме интересува Пеевски. Орешарски и Чобанов са властта. Другото е задкулисие…”

Е анджак, де, задкулисие! И това е най-страшното. Че задкулисието дърпа конците на марионетките отпред. Куклите се сменят, но кукловодите остават.

А пред журналисти в Съдебната палата Борисов рече: "Вие не помните ли от трибуната на парламента колко пъти казах, че тези хора ще съсипят банката? Вие не помните ли, когато излизах и казах, а вие мълчаливо мълчахте, че искат да съсипят банката? Помните ли?”

Кешки да не помнех! Поне нямаше да се срамувам от мазните лъжи на премиера. Ама помня. Помня и за КТБ, помня и като тръгна паниката с ПИБ… Как му звънял Искров, но той не му вдигал: "Искров ме беше търсил и аз не вдигам, защото не исках да се забърквам. Станишев ми написа есемес: "Моля те да се чуеш с Искров". И аз ги набрах..."

«Не исках да се забърквам...» Е какво друго е това, ако не да си мълчиш мълчаливо?!

А за срещата си с Цветан Василев вика: "Дни наред "моля ти се, моля ти се, моля ти се да се видиме". Накрая му казах: "Добре, ела в Банкя, но мен ме наблюдават… Що за интереси са това, всеки да иска да идва в Банкя? Като дойде в Банкя, все едно е целунал папата по...”

Втори ден седя и се чудя кое е това вълшебно място по папата, дето, ако го целунеш, всичко ти се подрежда. Доколкото съм чел папите, кардиналите и т.н. се целуват по пръстена. Например в „Птиците умират сами” кардинал Ралф де Брикасар десетки пъти целува и на него му го целуват. Във „Фамилията” на Марио Пузо папа Александър го подава наляво и надясно… Но в случая не ми се връзва. Дайте идея. И също споделете, ако се сещате, какво би станало с Обама, или Камерън, или Меркел, ако тресне такава простотия по телевизора.

Борисов целува ръка на Йоан Павел II. Значи е съвсем наясно къде е допустимо да се целува папата.


Пък Радан Кънев вика: „КТБ не е било банка. Това е политически инвестиционен фонд… Интересно е това, което казва Василев за "Южен поток" и че три от фирмите в проекта са на Пеевски… Без съмнение институциите при първото правителство на ГЕРБ са бездействали".

Бездействали са друг път. А как се сдоби Пеевски с тези три фирми? Ето конкретен пример за „бездействие” по повод една от тези фирми - "Техноекспортстрой”. Фирмата е продадена за 51 млн. лв., взети като кредит от КТБ. После се разбра, че по сметките ѝ е имало над 30 млн. лв. и над 100 000 кв. м. имоти в най-скъпите квартали на София. И всичко това остана за новия собственик. За да стане възможен този пладнешки грабеж вицепремиерът Дянков уволни дългогодишния шеф Емил Коцев и прехвърли дружеството от строителното към финансовото ведомство.”

Егати бездействието! Има стотици, даже десетки такива бездействия.

Сайтът „Афера” задава риторични въпроси на Цветан Василев: „Дал ли е 34 % от „Виваком” (БТК) на лицето Б.Б. чрез фирми, близки и задкулисно представляващи го? Ако е дал 34 % от „Виваком” на лицето Б.Б., то кога е станало това, миналата година, докато му се е извинявал ли?”

Много се напъвах, но не можах да се сетя кой е този Б.Б. Така че и тук моля за помощ от приятел.

„Американец умря, затиснат от надгробния камък на тъща си”, съобщава „Новинар”. Човекът украсявал гробницата на тъща си, когато 200-килограмова плоча се прекатурила и го затиснала. И докато го извадят, издал багажа. Не е възможно току-така 200-килограмова плоча да се прекатури. Тя я е бутнала, гадината! Не знам как, но няма друго обяснение. Ама той си е виновен. Ще иде да ѝ украсява гробницата! И защо? Да си търси белята. И не е някое зелено пишлеме, ами 74-годишен мъж!

Пак в САЩ, в дом за възрастни хора, ама много възрастни, повечето гонели стотака, си направили календар като на „Пирели”, но още по-неприличен. Уж да събират пари за болни деца…

Това на снимката е единствената прилична поза. А вътре по страниците е мани-мани…

Ако можете да си представите кученцата шар пей, ще си представите и календара. Мис Март е на 86 г. и е снимана само по зелена шапчица. Мис Февруари пък лежи във вана с чаша вино. На трета снимка две 90-годишни дами играят покер. Директорът на дома разправя, че много се забавлявали докато снимали кадрите. Има си хас…

Пък в Чехия въвеждат сексуални асистенти за хората в неравностойно положение. Оказва се, че сексуални асистенти имало в Дания, Финландия, Швейцария, Белгия, Холандия, Германия и други демократични държави. Защото всеки имал право на сексуален живот. Новата професия се нарича "служба за телесни контакти", "тактилна дейност", "заместващо партньорство" и т.н. Което ясно подсказва „предмета на дейност”. Но тази професия се упражнява не само от бивши проститутки, но и от терапевти, лекари и медицински сестри. Изобщо всички, на които им се… Такова, де, сещате се…

Пенсиите, пенсиите… Дето викаше Бат Ванчо, некой си оте…, други си отгледахме…

Четвъртък, 2 април

Помислихме още малко за сексуалния асистент. И стигнахме до извода, че сме против. Представете си един дедо на 90 г., трудно подвижен, дори не може да се обслужи сам. Обаче има мерак, щото нали, меракът умира последен. И отзад го брише социалният асистент, отпред го обслужва сексуалният… И става като Хаджи Димитър и самодивите… Не, ние сме на мнение за оная си работа всеки да се грижи сам.

Премиерът Борисов отправил апел към българите да прекарат ваканцията си у нас, за да се помогне на закъсалия от руския бойкот туристически бранш.

Патриотизмът е хубаво нещо, но човек не е длъжен да е патриот с риск да бъде набит, нае…, а дори и отровен. Да му се разхождат по краката пияни английски пишлемета. Да го подмятат мутрите на плажа, да му взимат пари и за слънцето, дето грее. Да си седи през цялото време на джапанките, щото ще му ги откраднат… И да направи тази жертва, за да помогне на кой? На брата на Милен Велчев, на червените олигарси Ветко Арабаджиев, Георги Гергов, фамозното семейство Баневи, веселите вдовици Кюлева и Дарина Павлова и т.н. Не, патриот сме, но не чак дотам.

Реакциите във Фейсбук показват, че тоя призив на премиера не се приема добре. Обаче за кетъринга на правителствения авиотряд популисткият рефлекс не го подведе. Едва медиите съобщиха за 12-годишното уиски и омарите и той разпоредил на Московски да спре поръчката. „Настоявам разходите да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант. Аз лично отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда.”

Московски, естествено прие бележката: "Ще кажа да направят едно нормално меню за "Авиоотряд 28", да не дразнят хората. Но няма пък и да е другата крайност - пръжки, сланина, домашна ракия или туршия."

Кой знае, премиерът може пък на пръжките повече да се зарадва. Допускам, че неговата детска идилия е свързана с пръжките и свинската мас. „Майка ми мажеше мас от прасето и поръсваше малко със захар. С едната ръка ям, с другата тичам по ливадата да ритам топка.”

„Труд”: „14 важни съвета, когато купувате бик за разплод”. Чудя се дали да ви цитирам всичките тия 14 съвета. Не за друго, но едва ли всички ще купувате бик за разплод. Иначе съветите вероятно са полезни. Започват от самото избиране на бика, минават през храната и стигат чак до сексуалната асистенция - да му осигурите повърхност, която не се пързаля, да внимавате да не си нарани таковата… Преди да го впрегнете в работа (защото за бика това си е работа!), да му направите малко гимнастика и масаж… Много важен ми се видя съвет № 12: „Не бързайте още да бракувате стария бик. Младият бик тепърва трябва да се доказва и винаги е добре да имате резерва.” Някои бързат да бракуват стария бик, преди новият да се е доказал. И после тръгват приказките: „И тате може, но кравата си иска бик…”

„Новинар”: „Крушка във вагината доказва, че и жените са животни”. Това заглавие не се нуждае от коментар. За каквото и да се отнася, все е идиотско.

Петък, 3 април

Цветанов не иска подаръци за 50-годишния си юбилей. Призовал поканените да дават пари, които той пък щял да дари за сградата на центъра за децата с аутизъм в Горубляне.

Браво, чудесен жест! Само се притеснявам дали парите ще стигнат до местоназначението. Като нищо могат да отидат в някоя алтруистична организация.

Обаче вижте какво, занимаваме се с дреболии. Ново проучване на учени от университета в Калифорния показва, че Вселената ще престане да съществува много по-скоро, отколкото се предполагаше. Ще се свие и т. нар. „Голям колапс” ще настъпи след 40-50 млрд. години. Представяте ли си? Вселената ще изчезне, а ние се занимаваме с глупости?!

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!