Предстоящи събития в НДК 10 - 13 април

ОFFNews 10 април 2017 в 14:00 3815 0

10 април /понеделник/

"Аз, Сизиф" - 19:30 - театър "Азарян"

„В спектакъла „Аз, Сизиф” изследваме пътя на непрекъснатото завръщане на Човека към себе си. Още в античността философите съзират абсурдността на човешкото поведение. По какъвто и път да тръгне, в каквото и да се опитва да се превърне, каквито и бягства да прави, Човек вечно се завръща към себе си. Човешкият живот е повторение на едно и също действие. Спираловидно, еднакво, предвидимо. И този безкраен акт ни кара да се замислим не над смисъла, а над безсмислието на човешкия живот.” Веселка Кунчева

Режисура и драматургия: Веселка Кунчева
Текстът в спектакъла се изпълнява от Леонид Йовчев.

Билети: 15 | 10 лв.
Билетен център, НДК

Павлина Делчева – Вежинова ще представи книгата си „По дирите на изчезналите софийски кръчми“ в Литературен клуб „Перото“ от 18:30 часа.

11 април /вторник/

На 11 април (вторник) от 11:00 часа в кино „Люмиер Лидл” ще се проведе пресконференция за второто издание на филмовия фестивал Master of Art. Очакват ви подробности за фестивала, акценти от програмата, членовете на журито, наградите от конкурсната част и др.

"Корабът нощ" в театър "Азарян" от 19:30 часа

по текстове на Маргьорит Дюрас
участват: Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова, Цветана Манева

Билети: 20 | 18 лв.
Билетен център, НДК и ticketportal.bg

"Повече не или така нареченият Бернхард" в ДНК от 19:30 часа

„Повече не или така нареченият Бернхард" напомня на лекция и театрално изследване, в което методът е фокусиран върху поставянето под въпрос: на държавното, на националното, на социалното, на институциите, на наградите, на финансовите отношения, на приятелствата, на днешното. В сценичното действие внимателно проникват потенциалното, възможното и съвременността.

Идеята за спектакъла е на две от най-интересните имена в полето на свободния театър у нас - актьорът Александър Митрев и режисьорката Ида Даниел. Двамата правят своеобразен колаж от собствени текстове и откъси от различни произведения на Томас Бернхард, сред които последната му книга „Моите награди“ и пиесите „Мъртвец“, „Мач“, „Клаус Пейман отива да си купи панталони и идва с мен да яде“.

Томас Бернхард е австрийски белетрист, поет и драматург, смятан за един от най-важните немскоезични писатели след Втората световна война.

Автор на множество романи и театрални пиеси, носител на престижни литературни награди и отличия, Томас Бернхард гледа директно в прикриваните тайни, в раните и срама на австрийското общество.

участват: Александър Митрев, Цвети Даскалова и Деница Даринова

Билети: 10|8 лв.

„Часовниците в стаята на мама” е колкото личен, толкова и универсален роман. Опит чрез три поколения жени от едно семейство да се проникне в многопластовата същност на жената и в проблематичните отношения между майка и дъщеря. Представянето на книгата ще бъде от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

12 април /сряда/

Официалната церемония Проект на Годината 2016 ще се проведе на 12 април от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Тази година в конкурса бяха номинирани 22 разнообразни проекта от цялата страна. Седем от тях се изпълняват в големи градове, единадесет – в столицата, а пет – в малки градове и места. Един от проектите се осъществява в партньорство с 6 организации в няколко населени места, а друг е с международно участие. Проектите са представени от граждански организации и партньори, членове на екипа, доброволци, родители и близки на децата, ученически клубове, читалища, общински съветници и граждани, участвали в дейностите.

13 април /четвъртък/

Превърналото се в традиция "Късо кино" в ДНК ще можете да гледате на 13 април (четвъртък) от 19:30 часа. Форматът дава възможност на български режисьори да представят лично своите късометражни филми пред публика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови