Млада жена събира средства за импланти на тазобедрените стави

OFFNews 24 март 2014 в 15:41 9152 5

Снимка btvnews

Мария Пешева

25-годишната Мария Пешева събира средства за импланти, тъй като има износване на тазобедрените стави. Здравната каса обаче поема само 1/5 от стойността на имплантите.

Младата жена е с ахондроплазия, заради което двете й тазобедрени стави са силно увредени и се налагат операции за смяната им.

„Лекарят каза, че на десния крак е най-наложителна. Трябва веднага да се оперира, защото може и на легло да остана. Не мога да ходя вече на дълги разстояния, изморявам се много от близки разстояния вече, преди го нямах този проблем, но вече се изморявам”, разказа Мария пред bTV.

Семейството на Мария живее с 407 лева на месец. Само за едната става жената трябва да доплати близо 5000 лв.

Ахондроплазията води до промяна на костите и хората, които страдат от нея, са с нисък ръст и почти винаги имат тежки заболявания на опорно-двигателния апарат. Въпреки това здравната каса не е предвидила финансиране за имплантите, които са им нужни.

Открита е и банкова сметка, за да се помогне на Мария:

Обединена българска банка, клон Гарибалди
IBAN BG97UBBS80021014388040
BIC UBBSBGSF

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Сдружение „БАРИС” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган – Агенция за социално подпомагане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови