Mark Knight пред OFFNews: Хората забелязват, когато не влагаш сърцето си

Стефан Йончев 20 септември 2017 в 23:30 4344 0

На 21.09.2017 г. Марк Найт се завръща в София за една незабравима вечер под звездите, изпълнена с танци, вдъхновени от музикалния съпровод на любимия на много българи диджей. Партито All Knight Long е закриващото за летния фестивал Solar Summer, организиран от Ялта. Феновете на Марк ще имат възможността да му се наслаждават цяла вечер, тъй като той ще изпълни удължен сет с начален час 23:30. Локацията на събитието е паркът до Терминал 2 на летището в София. Марк бе така добър да сподели няколко неща относно кариерата си пред OFFNews:

Как започна всичко за теб? Какво те насочи към това да бъдеш диджей и какви бяха първите ти значителни пробиви?

За мен всичко започна така, както вероятно и при много други хора: пуснах няколко записа на пулта на мой приятел и просто се пристрастих. Тогава обаче изобщо не смятах, че бих могъл да си изкарвам прехраната по този начин. Просто ми допадаше мисълта музиката, която слушат хората да бъде под мой контрол.

Първото ми участие беше в кръчма в Мейдстоун, един вторник вечер. Беше мъртвило, с по-малко от десетима присъстващи. Не беше кой знае какво, но тогава научих колко е важно да познаваш добре музиката си, ако ще пускаш на живо. Особено когато оставих един трак да свърши изцяло, преди да вкарам следващия.

Първото ми сериозно участие беше в The Arches, на Suffolk Street, London. Помня, че озвучителната система беше толкова силна, че трябваше изцяло да променя начина на пускане. Това би трябвало да е било около '96 година.

Все трябва да си се сблъсквал с някакви трудности по време на кариерата си. Какви бяха те, как се отразиха върху теб и как се справи с тях?

Определено най-предизвикателното нещо в кариерата ми е ръководенето на Тулрум (Toolroom Records) и реагирането към промените в индустрията. Когато започнахме Тулрум, повечето от нашата музика се продаваше на плочи. Не след дълго стана възможно да теглиш музика и това напълно преобрази индустрията. Сега се сблъскваме с подобна промяна със стриймването. Така че, да бъдеш в крак с изменящите се тенденции за това как хората да консумират музика и технологиите, които го позволяват, е едно непрекъснато предизвикателство.

Твоят Тулрум Рекърдс (Toolroom Records) е един от най-успешните тек-хаус лейбъли в момента. Разкажи ни малко за неговото създаване и развитие.

Тулрум е едно изключително пътешествие и аз съм наистина горд с постигнатото от нас като лейбъл. Първоначално го създадох като канал за моята собствена музика, но също така и за да промотирам музика и артисти, които обичах и исках да споделя със света. Издали сме страхотна музика, а аз лично имах възможността да работя с изключително талантливи артисти. И да, беше всичко, което исках да бъде.

Мисля, че успехът ни се дължи на постоянство. Издаваме само записи, които смятаме, че имат бъдеще и ще бъдат запомнени от хората. Надяваме се всеки издаден трак да бъде смятан за любим от някого. А относно политиката ни за артист и репертоар, тя не се е променила от началото до сега. Търсим качествени, запомнящи се записи, които разтърсват дансинга и остават в главата ви.

Освен лейбъла, ти самият си водеща фигура на днешната електронна сцена. Как се чувстваш относно това и какво би посъветвал твоите бъдещи колеги диджеи (мен включително)? 

Постоянството е ключът, било то за качеството на музиката, която продуцираш, сетовете, които изпълняваш или записите, които издаваш. Когато започна нов проект, винаги се целя да вложа всичко от себе си. Иначе какъв е смисълът? Не можеш да очакваш хората да бъдат заинтересовани към това, което правиш, когато ти самият не си. Денят, в който отдадеността ми изчезне - това ще бъде времето да размисля на дълго и на широко какво правя. Смятам, че хората забелязват, ако не влагаш сърцето си, така че трябва да бъдеш фокусиран и отдаден на каузата. Това е нещо, към което съм се опитвал да се придържам през моята кариера и, надявам се, причината тя да продължи толкова дълго.

Измина по-малко от година от последното ти участие в клуб Ялта, а ти си обратно тук за следващото събитие, този път парти на открито. Какво си ни приготвил?

Ще трябва да дойдете и да разберете! Постоянно ми задават този въпрос и отговорът ми винаги е този: не мога да опиша сета си, преди да го изпълня. Надявам се знаете какво преживяване ви предстои!

Изглежда работата ти често те отвежда към България. Какво мислиш за нашата електронна сцена и публика?

Безспорно България е едно от любимите ми места по света. Енергията, с която ме зарежда е невероятна. Идвам тук от толкова много години, че съм изградил много специална връзка със страната и хората. Никъде по света не се изпитва същото усещане като да пускаш в България. За мен е като втори дом. Изглежда хората наистина оценяват какво правя. И това е напълно реципрочно.

Какво държи бъдещето за теб и твоята кариера, как мислиш? 

В близкото бъдеще съм се фокусирал върху завършването на новия ми албум. Отне дълго време и с нетърпение чакам да бъде готов в близките няколко седмици. След това искам да го изкарам на турне, така че това ще изисква подготовка.

В далечен план - кой знае? Но със сигурност ще бъде свързано с музика!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови