ADULT CRUSH е една от най-новите и интересни български групи с фестивален дебют на SUNLAND/EXIT

OFFNews 28 юли 2021 в 16:26 7202 0

Снимка Елена Ненкова

В първото си българско издание Sunland by EXIT, който ще се проведе на плаж Перла тази седмица, няма да изневери на традицията на EXIT да дава сцена на млади групи, които публиката среща за първи път.

През годините EXIT е „изход“ за талантливи музиканти и изпълнители, които стартират успешна кариера именно от този фестивал. Свързахме се с Александър Бояджиев - вокалистът на ADULT CRUSH, едно от най-интересните нови попълнения към плаката на фестивала. Всъщност Александър е много по-добре познат на феновете, като фронтмен на легендарната българска хардкор група LAST HOPE, а освен него в състава на ADULT CRUSH се включват и музиканти от други две култови български банди: VENDETTA и B.F.D.M.

Кога и как се появи ADULT CRUSH?

Идеята за този проект съществува от доста години – всъщност всички ние сме близки приятели и се познаваме от повече от 20 години, най-вече покрай основните си групи LAST HOPE, VENDETTA и B.F.D.M. Общата ни история е дълга, но на кратко – от много време насам си говорихме да се съберем точно тези хора, в точно такъв проект. Първите ни събирания и „джемове“ в тази формация се случиха още преди няколко години, но благодарение на натоварения график на всеки един от нас и ангажиментите с другите ни групи, този процес беше неволно „замразен“... Докато светът не беше ударен от тази пандемия и всички останали ангажименти също бяха замразени... И едно от малкото хубави неща, които произлязоха от цялата тази ситуация е, че това даде възможност и време да се съберем отново, да се фокусираме и да превърнем ADULT CRUSH от страничен проект в истинска група.

Условно определяме ADULT CRUSH като млада банда, но всъщност вие сте „стари кучета“ с богат опит и то от участието си в едни от най-сериозните и култови български ъдърграунд групи. Какво ви накара да се впуснете в такова начинание и да започнете всичко „от начало“?

Първо – държа да отбележа, че паралелно с новата формация, всички ние продължаваме да си действаме сериозно с основните групи. С LAST HOPE работим върху материал за нов албум, който се надявам да завършим и издадем през 2022-ра, Vendetta също работят върху албум, а B.F.D.M. вече са готови с техния албум, който пък би трябвало да излезе до края на тази година.

ADULT CRUSH е ново начало, но не съвсем – по-скоро бих го определил, като естествено продължение или още по-точно да го наречем „естествено разклонение“. Събрахме се, защото явно имахме нужда и ако щете творчески порив да направим нещо малко по-различно от това, което правим в основните си групи – като музика и заряд. ADULT CRUSH ни доставя изключително голямо удоволствие, а и ни е интересно - може би и точно поради факта, че е ново начало, но без да се товарим с очаквания или амбиции. Имаме достатъчно опит и история зад гърба си, за да може да си позволим този лукс.

Абстрахирайки се от богатото музикалното резюме на всеки един от членовете на ADULT CRUSH – ако се поставите в ролята на нова млада група, как приемате факта, че само 3 месеца след дебюта на първия ви сингъл („No Love”) в интернет пространството, вие получавате покана да свирите на толкова мащабно и престижно музикално събитие като българката версия на EXIT?

Естествено - поласкани сме, че ни се предоставя подобна възможност. Мисля, че така би трябвало да се чувства всеки артист участващ на SUNLAND by EXIT – от най-младия до най-големите хедлайнери. Особено, като се има пред вид, че в този момент в останалата част на Европа не се случа абсолютно нищо подобно! Не се случват почти никакви концерти, а да не говорим за фестивали... С някои изключения, като например EXIT в Сърбия. Между другото с LAST HOPE сме свирили 3 пъти на EXIT в Сърбия и то в прайм-тайма на основната сцена за екстремна и алтернативна музика Explosive Stage – и имаме страхотни спомени. Vendetta също са участвали там.

Така, че може да се каже, че почти всички от ADULT CRUSH сме плували неведнъж в тези води. Не знам какво да очакваме сега, а и както казах ние избягваме да се товарим с очаквания, но в крайна сметка знам едно нещо със сигурност - имаме късмета да бъдем част от мащабно музикално събитие с няколко разнородни сцени на един от най-хубавите плажове в България – не се сещам какво по-приятно нещо би могло да ми се случи лично на мен в този момент.

Какво друго може да очакваме от ADULT CRUSH и кога е вашето участие на SUNLAND by EXIT?

Свирим на сцената на „Строежа“ – четвъртък 29-ти, от 19:40! В сета ни ще бъдат включени парчета от материала за дебютния ни албум, който започваме да записваме в края на това лято. Разбира се, ще изсвирим и двете песни, който пуснахме като сингъл и вече се въртят в интернет пространството (“No Love” и “Ego War”). Така че който иска да гледа на живо ADULT CRUSH, да не губи време и да дойде за началото на фестивала в четвъртък!

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки