До 6 месеца отлагане за плащане на кредитите предлага Булбанк. Кандидатства се до 22 юни

Условията са задължението да е било погасявано с максимум 90 дни просрочие към 1 март 2020 г. и договорът да е сключен не по-късно от 31.03.

OFFNews 10 април 2020 в 15:22 4838 0

Клиентите на УниКредит Булбанк могат да поискат отлагане на погасяването на кредитите си, обяви банката днес, след като БНБ одобри Ред за отсрочване и уреждане на изискуеми задължения към банки и дъщерните им дружества - финансови институции, във връзка с извънредното положение, въведено от Народното събрание на 13 март 2020 г. С него се въвежда частен мораториум върху плащанията по кредити съгласно условия, определени от самите търговски банки.

Условията за кандидатстване са: задължението да е било редовно погасявано или с не повече от 90 дни просрочие към 01.03.2020 г. и договорът да е подписан преди 31.03.2020 г. Включват се всички клиенти с някакво задължение, в това число: потребителски или ипотечен кредит, фирмен заем, кредитна карта, овърдрафт и др.

Кандидатстването за отсрочване не изисква посещение във филиал на УниКредит Булбанк, може да бъде направено през интернет страницата на банката или по телефон. Достатъчно е клиентите да попълнят онлайн формата на интернет страницата на УниКредит Булбанк - за индивидуални клиенти или юридически лица и служители на банката ще се свържат с тях. На разположение е и специално разкритият номер за подаване на искания по телефон 02 9337 260 и центърът за контакт за клиенти на банката на номер 0 700 18484 (кратък 18484).

Заявлението за отсрочване трябва да бъде подадено – чрез онлайн формата или по телефон – най-късно до 22.06.2020 г.

Банката предлага различни схеми за разсрочване:

- гратисен период на вноските за главница и лихва за период до 6 месеца;

- гратисен период само за главницата за период до 6 месеца;

- механизъм за разсрочване, приложим за револвиращите продукти.

Клиентите, които не покриват напълно критериите или пък имат нужда от различно решение от предложените в механизмите, също могат да потърсят съдействие като се свържат с банката. 

Гратисният период е с максимален срок до 6 месеца, който изтича най-късно до 31.12.2020, като всеки клиент има възможност да се откаже от предоставения гратисен период по-рано от предвиденото и да поиска изготвяне на нов погасителен план.

Повече за условията на банката вижте ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови