ЦСКА подари голяма европейска вечер на феновете си, Стоичков аплодира от трибуните

OFFNews 26 август 2021 в 22:40 2750 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Отборът на ЦСКА ще играе в групите на новия турнир на УЕФА Лига на конференциите, след като отстрани чешкия гранд Виктория (Пилзен) в плейофите. Задачата изглеждаше трудна за изпълнение след загубата с 0:2 в Чехия преди седмица, но тази вечер "армейците" подариха една изпълнена с емоции европейска футболна вечер на своите фенове. На трибуните на националния стадион беше и мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков, чиято кариера е тясно свързана с "червените".

Редовното време завърши 2:0 за ЦСКА след попадения във всяко от полувремената. Така се стигна до продължения, в които ЦСКА остана с човек по-малко след изгонването на Жорди Кайседо. Дори с човек по-малко "червените" стигнаха до трети гол, донесъл класирането на ЦСКА напред.

Първото полувреме започна великолепно за армейците, които оказаха мощен натиск и още в 6-ата минута Тибо Вион изведе великолепно Греъм Кери в наказателното поле, който отправи безпощаден шут с левия крак и откри резултата, разписвайки се за 1:0. Пет минути по-късно Жеферсон отне топката в средата на терена. Кери овладя и пробва късмета си с удар от дистанция, но кълбото мина покрай вратата на Виктория (Пилзен). В 38-ата минута Георги Йомов проби през центъра и опита изстрел през човек. Топката рикошира коварно в крака на Лудек Перница и излезе в ъглов удар. Секунди по-късно Яник Уайлдшът стреля от дистанция, но топката мина над напречната греда. До края на първата част нямаше други интересни ситуации и двата състава се оттеглиха на почивка с гол аванс за ЦСКА.

През втората част червените продължиха да атакуват и в 55-ата минута Брадли Мазику си освободи пространство в дъгата на наказателното поле и комбинира с Георги Йомов. Той центрира меко, а на далечната греда непокрит бе Янис Уайлдшът, който опита акробатичен удар, но изпълнението на нидерландецът не намери целта. В 58-ата минута на терена за ЦСКА се появи новото попълнение Томас Лам, който направи официален дебют с червената фланелка. Той замени контузилия се Тибо Вион.

В 63-тата минута армейците удвоиха преднината си и заличиха изоставането от първия мач преди седмица. Георги Йомов тръгна на самостоятелен пробив през центъра. Той преодоля няколко противникови защитници и стреля от границата на наказателното поле. Топката се отби от крака на Милан Хавел и влетя във вратата на Алеш Хрушка. След второто попадение ЦСКА вдигна още повече оборотите и се втурна в предни позиции, в търсене на трети гол. Армейците организираха няколко на брой качествени атаки, които защитниците на Пилзен съумяха да спрат.

Все пак игровите действия се развиваха изцяло в половината на чехите, които бяха изпаднали в глуха защита. В 83-ата минута Яник Уайлдшът комбинира с Йомов на десния фланг. Последва центриране в наказателното поле към Жорди Кайседо. Еквадорският нападател на червените отправи удар с глава, но Хрушка изби в ъглов удар. До края на двубоя ЦСКА продължи да атакува, но не съумя да отбележи нов гол и по този начин срещата отиде в продължения.

В тях Жорди Кайседо получи втори жълт и съответно червен картон в 111-ата минута и армейците останаха с човек по-малко на терена. Макар и в числено намален състав червените продължиха да стоят солидно на терена и в последната 120-а минута Юрген Матей реализира победното попадение с глава след центриране от фал отдясно. Така момчетата на старши треньора Стойчо Младенов си осигуриха място в груповата фаза на най-новия турнир на УЕФА - Лига на конференциите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови