Испанци донесоха победата на Челси над Евертън

OFFNews 27 август 2017 в 17:42 1451 0

Челси нанесе първа загуба на Евертън от началото на сезона, след като шампионите победиха "карамелите" с 2:0 в мач от 3-ия кръг на английската Висша лига.

"Сините" от Лондон свършиха работата си още до почивката, когато след испански комбинации, вратата на Пикфорд поразиха Сеск Фабрегас и Алваро Мората.

Футбилистите на мениджъра Роналд Куман не предложиха нищо интересно в атака преди почивката и Челси заслужено взе аванс в 26-ата минута. Фабрегас направи сполучливо двойно подаване с Мората, след което диагоналният му изстрел порази далечния ъгъл на Джордан Пикфорд.

Пет минути преди края на първото полувреме испанският нападател удвои, след като засече с глава меко центриране на Сесар Аспиликуета.

Все пак Евертън можеше да се върне в мача малко след началото на втората част. Уейн Рууни напомни за себе си с хитър пас за Сандро Рамирес, който обаче от отлична позиция не може да преодолее Куртоа.

В 59-ата минута Педро пропусна да отбележи трети испански гол, след като отне от Сандро пред наказателното поле на гостите и стреля, но встрани от целта.

Към края Евертън опита някакъв натиск, но първо Уилямс стреля неточно с глава, а след това Куртоа спаси опасен удар на Идриса Гай.

Успехът изкачи Челси до 5-то място във временното класиране, само на три точки от лидера Манчестър Юнайтед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови