Шампионската лига ни предлага мегасблъсъка Барселона - Ювентус

OFFNews 12 септември 2017 в 09:29 1672 0

Снимка Facebook: Champions league

Най-престижната клубна надпревара - Шампионска лига, се завръща след четиримесечна пауза. Днес от 21:45 часа ще се изиграят осем мача от първите четири групи в турнира.

В група "А" сили ще премерят завърналият се в голямата игра след едногодишна пауза Манчестър Юнайтед и швейцарския шампион Базел. Футболистите на мениджъра Жозе Моуриньо жадуват за нови успехи, след като миналата година "червените дяволи" триумфираха в Лига Европа. В другия мач от групата първенецът на Португалия Бенфика ще стартира надпреварата срещу ЦСКА Москва, в който играе българинът Георги Миланов.

Байерн Мюнхен пък ще започне нова атака към титла в турнира на богатите срещу белгийския шампион Андерлехт на "Алианц Арена" в мач от група "В". В другия двубой напомпаният с многомилионни покупки през това лято Пари Сен Жермен ще преследва задължителна победа срещу Селтик в Шотландия.

В група "С" Челси ще посрещне на стадион "Стамфорд Бридж" дебютантът Карабах, който е първият азербайджански тим, класирал се в Шампионската лига. В другия мач от групата Рома ще премери сили с Атлетико Мадрид. Испанският клуб се превърна в майстор на старта в турнира, като има две поредни победи в първите си мачове от груповата фаза. Рома пък ще започне надпреварата без легендата на тима Франческо Тоти, който окачи бутонките в края на миналия сезон.

Черешката на тортата в днешните сблъсъци безспорно е двубоят от група "D" между Барселона и Ювентус. Каталунците са жадни за частично отмъщение, след като бяха изхвърлени от торинци в четвъртфиналите на миналогодишното издание на Шампионска лига. 

Най-големият проблем на Барселона определено е раздялата с Неймар, който премина в ПСЖ за 222 милиона евро, а новото попълнение Усман Дембеле трудно ще го замести поне на този етап. Ювентус пък се раздели с Леонардо Бонучи, продавайки го Милан, с което "Старата госпожа" се лиши от един много ценен актив в защита. Тези два отбора се очаква да печелят винаги, което означава, че шоуто тази вечер на "Камп Ноу" е гарантирано. В другия мач от групата Олимпиакос ще приеме Спортинг Лисабон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!