Николай Бодуров е пред завръщане в националния отбор

OFFNews 01 март 2020 в 10:09 1558 0

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев ще върне централния защитник Николай Бодуров в тима за баража с Унгария, пише "Тема Спорт". Плейофът за Евро 2020 е на 26 март на "Васил Левски".

Последният мач на бранителя бе на 7 септември при загубата с 0:4 от Англия на "Уембли". После той не бе викан повече от Красимир Балъков и Георги Дерменджиев, защото не играеше в ЦСКА. Тази зима бранителят премина в иранския гранд Естеглел, за който има вече два двубоя в Шампионската лига на Азия".

"В местния шампионат все още не е дебютирал. "Следя го, гледах му мачовете в тяхната Шампионска лига. Хубаво е, че си намери отбори с тези двубои, които са на високо ниво, той ще е в нужната кондиция", коментира наскоро Дерменджиев пред БНТ.

Преди мача на "Уембли" Бодуров игра и при Петър Хубчев - през март 2019-а. Той взе участие в двете равенства с Косово (1:1) в Прищина и с Черна гора (1:1) в София от евроквалификациите.

Очаква се селекционерът да разчита на още четирима централни защитници за баража с Унгария - Петър Занев, който бе капитан срещу Беларус и може да действа и на левия бек, Васил Божиков от Слован Братислав, Кристиан Димитров, който тази зима премина в Хайдук Сплит, и Георги Терзиев от Лудогорец.

Очаква се за двубоя на 26 март специалистът да повика поне още четирима футболисти на разградчани. Това са вратарят Пламен Илиев, левият бек Антон Недялков и натурализираните офанзивни играчи - Марселиньо и Вандерсон. Възможно е Дерменджиев да викне и Владо Стоянов като трети вратар.

В състава за Унгария ще са и голяма част от тези, които бяха повикани за спаринга с Беларус като Тодор Неделев, Спас Делев, Галин Иванов, Валентин Антов, Димитър Илиев. Надеждата на селекционера е, че ще може да върне в състава и отказалия се Ивелин Попов, с когото ще има разговор по темата до две седмици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови